Nobiliori muneri perfectior vir

El Col·legi Major Universitari Ramon Llull de la Universitat de Barcelona ofereix allotjament i pensió completa tots els dies de la setmana als estudiants universitaris. El bon rendiment acadèmic és condició necessària per a l’admissió i per a la permanència. També promoven la inserció al món laboral mitjançant la  xarxa d’antics col·legials i mentors.

Durant l’estiu ofereixen les seves habitacions als visitants de la ciutat, transformant l’escola en una residència que procura atendre les necessitats d’allotjament i manutenció.

De fet, aquesta és una història llarga perquè són residència d’estudiants des de 1929 i, per cert, ja va ser coneguda llavors com la residència dels mallorquins per l’elevat nombre d’illencs que s’hi allotjaven i encara s’hi allotgen. El cas és que al damunt de la porta d’entrada de la Residència hi ha aquesta expressió en llatí:

inscripció

Fotografia de Lluís Pla Vargas Cap d’estudis del CMU Ramon Llull

Com la traduiríeu? Creieu que el llatí, a més de donar a la residència, més prestigi també el significat de la frase faria sentir els estudiants i als seus familiars més bé i els motivaria a l’estudi? Era una Residència masculina o femenina, per què?…

Etiquetes:,

Comentaris: 6

 1. Anna Bagaria 20 març 2017 - 12:16 Contesta

  Bonum diem!
  La traducció seria: Per l’home més perfecte un ofici noble. Amb això es refereix a que es valorava molt els estudis en els homes i concretament aquesta residència era masculina perquè en aquella època hi havia molt poques per no dir cap dona que estudiés.
  Vale!

 2. Rocío Rodriguez 20 març 2017 - 12:18 Contesta

  Bonum Diem!
  Nomiliori Muneri Perfectior Vir significa Per a l’Home més perfecte l’ofici de noble. Jo crec que sí que feia sentir als estudiants i familiars més bé pensant que tenien més prestigi i que també el motivava a estudiar més per al prestigi que donava. Era una residència masculina.

 3. Anna Bagaria 20 març 2017 - 12:22 Contesta

  Bonum diem!
  La traducció seria: Per l’home més perfecte un ofici més noble. Amb això es refereix a que es valorava molt els estudis en els homes i concretament aquesta residència era masculina perquè en aquella època hi havia molt poques per no dir cap dona que estudiés.
  Vale!

 4. ainablanch 20 març 2017 - 12:23 Contesta

  Per l’home més perfecte un treball noble. Això es el que trobem al col.legi Ramon Lull de la univeristat de Barcelona. Em sopta que avui en dia encara segueixi aquest cartell, una mica masclista a l’entrada d’un col.legi amb tant de renom.

 5. Maryama 21 març 2017 - 9:50 Contesta

  Bonum diem!
  Nobiliori Muneri Perfectior Vir significa Per a l’Home més perfecte l’ofici més noble. Aquest cartell encara està en la porta d’entrada del Col·legi Major Universitari Ramon Llull de la Universitat de Barcelona. era una residencia només d’homes.

 6. Maryama 21 març 2017 - 9:52 Contesta

  bonum diem!
  Nomiliori Muneri Perfectior Vir significa Per a l’Home més perfecte l’ofici de noble. Aquest cartell estava en la porta d’entrada del Col·legi Major Universitari Ramon Llull de la Universitat de Barcelona. Aquesta era un residencia d’homes, ja que en aquella epoca les dones no estudiaven.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *