Un dimoni reivindicatiu amb referents!

dimoni-2017-ajb_mitja-1

“Dimoni aixeca murs” de Joan Gili

L’obra “Dimoni aixeca murs” del dissenyador badaloní Joan Gili Fornells, l’estimat conserge de l’institut Premià de Mar, ha resultat ser en el 19è concurs “Crema’l tu!” el disseny elegit. Un dimoni inspirat en l’Estàtua de la Llibertat de Nova York amb una forta crítica als murs aixecats per impedir el pas i provocar el drama dels refugiats. A la base de la figura del “Dimoni aixeca murs” s’hi representa un mur de totxo amb grafits de suport als refugiats. En Joan ha explicat que “Els elements que hi surten, el flotador de salvament, l’armilla salvavides, la barca i el mur hi fan esment”. El dissenyador del Dimoni espera que “quan es cremi la figura, la gent recordi en forma de crítica la intolerància i la falta d’empatia cap a totes les persones que ho pateixen”.

A partir del minut 15.40

La 3a tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit Badalona Educadora, Laia Sabater, ha explicat que el jurat del concurs “Crema’l tu!” ha triat aquest disseny perquè “és un dimoni que recupera l’esperit crític amb l’actualitat i conté un missatge humanitari i d’esperança”. Ha afegit la regidora: “Esperem que aquest dimoni recordi que cal establir mesures valentes perquè la gent deixi de morir a la nostra estimada Mar Mediterrània i arreu”.

19è concurs ‘Crema’l tu!’

Joan Gili, guanyador del 19è concurs ‘Crema’l tu!’

Aquesta figura del Dimoni es plantarà a la platja de Badalona, al davant de la Rambla a l’alçada del monument a Roca i Pi, a primers del mes de maig i es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig (@festesdemaig). Enhorabona, Joan!

A quina de les set meravelles del món antic us recorda l’obra d’en Joan? Què simbolitza la torxa i a quin personatge mitològic fa referència? Quin mur romà és l’antecedent dels murs que s’aixequen avui contra la immigració clandestina arreu del món? Quina relació tenen amb la muralla xinesa?…

P.D.: No us perdeu l’entrevista al Joan Gili a Badalona 360 a partir del minut 57:22

Etiquetes:, , , , , , , ,

Comentaris: 5

 1. Anna Bagaria 20 març 2017 - 12:27 Contesta

  Enhorabona Joan!!
  Em sembla un dimoni d’allò més original i que reflecteix totalment l’actualitat i els murs que constantment no deixen passar als refugiats. És un premi molt ben merescut. Enhorabona de nou!

 2. ainablanch 20 març 2017 - 12:29 Contesta

  Moltes felicitats per aquest dimoni, una victoria molt merescuda. Amb aquest dimoni es cremaran tots els mals i les injustícies d’aquest món. Penso que està molt lograt i és un orgull que sigui membre del nostre institut.

 3. Rocío Rodríguez 20 març 2017 - 18:54 Contesta

  Moltes felicitats Joan! Crec que és un dimoni molt original que explica amb molta certesa el que esta pasant actualment. És un molt bon dibuix!

 4. Maryama 21 març 2017 - 9:59 Contesta

  Moltes felicitats Joan!! El dimoni m’ha encantat, crec que es molt original i reflecteix molt bé a la societat d’avui en dia. Un premi molt ben merescut!

 5. Margalida Capellà Soler 1 maig 2017 - 13:15 Contesta

  El dimoni d’en Joan Gili ja es pot veure fet realitat a la platja de Badalona, preparat per ser cremat a les festes de maig!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *