Els noms de Harry Potter a la cultura Llatina

Com bé vaig dir ja en un dels meus anteriors articles, Harry Potter és una de les sagues de llibres i de pel·lícules amb més referents clàssics que hi ha per a joves. En el meu anterior article, vaig parlar específicament sobre la professora Minerva, ja que fa referent a la meva deessa preferida. Seguint amb l’article de Minerva, he decidit explicar-vos altres personatges de la saga que també fan referència.

Albus Dumbledore

Durant la majoria de la història, és el director de l’Escola de Bruixeria Hogwarts. A més, és el creador de l'”Orde del Fènix”, una organització dedicada a lluitar contra l’antagonista principal de la saga, en Lord Voldemort.

dumbledore1_640x345_acf_cropped

Albus Dumbledore

El nom d’Albus Dumbeldore també té un significat en llatí. El terme, albus, en llatí significa “Blanc”, per això el director de l’escola llueix aquest nom, ja que té el cabell blanc tant com el del cap com el de la barba i té la pell molt blanca. D’altra banda, també és molt obvi que el seu nom signifiqui això, ja que significa puresa i llum contra la foscor de voldemort. Quan et llegeixes els llibres o mires les pel·lícules t’en adones que Albus és un personatge entranyable al qual no li pots trobar cap defecte. Al contrari, t’en adones que la seva anima és completament blanca com bé representa el seu nom. També podem pensar que Albus, és la llum blanca que guia a Harry en el seu creixement. Si definim Harry Potter com a una saga representativa del bé i el mal, Dumbeldore és clarament, el bé principal.

Severus Snape

En Severus Snape és un personatge molt marcat per la seva aparença física, recordada i citada moltes vegades durant la sèrie. Per entendre la personalitat d’en Severus Snape, és important puntualitzar que aquest personatge té dues cares, una que coneixem des del primer llibre i una altra que se’ns revela en el moment de la seva mort. Aquest és, principalment, el motiu pel qual la lleialtat de l’Snape és la gran incògnita durant el transcurs de la història. Jo crec, que per això, per molts dels potterheads és el personatge preferit. Snape és el professor d’arts fosques a l’escola.

123225

Severus Snape

El nom de Severus també ha estat triat a la perfecció. El seu nom, en llatí significa “serietat”. Per això sempre el trobem molt rígid i serio, és un personatge que no riu mai. Encara que no el veiem mai somriure, ens pot semblar simpàtic per la seva història, però es veu clarament que és una persona seriosa i recta. Ell és fidel a ell mateix, a Dumbeldore i a Lily Potter (mare de Harry Potter). Ell manté la seva fidelitat amb fermesa, per això fins i tot arriba a assassinar a Dumbeldore per complir la seva fidelitat a ell.

I encara podria seguir i seguir explicant-vos més exemples de cultura clàssica en els noms de la saga Harry Potter. Com ja heu pogut veure, la cultura clàssica la podem aprendre des de qualsevol àmbit. Sempre està present en les nostres vides.

Preguntes:

Sabeu que és un fènix? Per què té tanta relació amb Harry Potter?

Patiu de pottermania?

Rocío Rodríguez, 1r Batx Humanístic

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *