El llatí a Barcelona

unnamed-2

A la dreta de la porta de l’Església Santa Maria (Barcelona). Fotografia feta el 13 de gener de 2017 per Alba Moreno 4 ESO IPM

Divendres 13 de gener, els alumnes de 4 ESO vam anar d’excursió a Barcelona. Vam visitar el museu “EL BORN CENTRE DE CULTURA I MEMÒRIA”, al Born.                                                                                                      Vam realitzar una ruta guiada per les ruïnes del museu i també vam veure una exposició d’eines urbanes de l’antiga Barcelona, així com la gran quantitat de documents conservats i els rastres de la vida que es van conservar a la ciutat.

Més tard vam passejar pel Born i a la dreta de la porta de l’Església Santa Maria, a la capella del Santíssim Sagrament, vaig trobar un text que hi posava “EGO SVM PANIS VITAE” . Sabeu en quina llengua està escrit? Per què? Què vol dir en català? Què significa? Quina és la seva font?…

Us animo a badar bé els ulls. De ben segur,  trobareu molts referents clàssics no només arreu sinó també pels carrers de Barcelona (en vehicles i sobretot en esglésies!) i no us oblideu de compartir-los a A cada passa referents clàssics.

4t ESO Alba Moreno

Etiquetes:,

Comentaris: 2

  1. Margalida Capellà Soler 18 gener 2017 - 20:34 Contesta

    Feliciter, Alba! Així m’agrada que hagis començat a entendre que no només a classe de llatí és el lloc per aprendre’l! També has copsat molt bé que és important compartir el que trobem i que tots plegats podem anar ampliant aquest tema, tan interessant, que has encetat. Us animo, doncs, a seguir el fil de l’Alba i, de ben segur, trobareu molt llatí als carrers de Barcelona.

    Per cert, Alba, ets germana o cosina del Toni Moreno? En Toni el 2009 en una sortida de tutoria curiosament també ens va portar aquest referent al nostre bloc Aracne fila i fila. Coincidència, curiositat o genètica?

  2. Maryama 21 març 2017 - 21:04 Contesta

    Bonum diem!
    Una altre mostra de que els referents clàssics estan per tot arreu, EGO SVM PANIS VITAE, vol dir jo sóc el pà de la vida. Aquest llatinisme, es troba en la biblia. -Y Jesús les dijo: Yo soy el pan de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *