Kouros, un perfum per als déus d’avui

El perfum és tota una herència clàssica, però, a més, el perfum per a homes Kouros de Yves Saint Laurent va néixer en un viatge a Grècia en què el famós dissenyador de moda, que sovint s’ha inspirat en Grècia i en les pintures de la ceràmica grega, va conèixer les escultures gregues arcaiques, Kouros i kore, i Grècia és clau en el procés de la seva creació pel seu mestre perfumista Pierre Bourdon i el seu flascó per Alain de Mourgues. Kouros (en grec κοῦρος vol dir “home jove”) va néixer el 1981 i és un perfum per a homes de referència i convida a sentir-se com un déu modern en referència a les al·lusions gregues: color blau, greca, disseny del flascó amb columnes, imatge masculina divina, bellesa atlètica…

kouros-yves-saint-laurent

Què n’opineu?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0sxvcFKWtaM[/youtube]

L’any 2000 arriba una nova fragància, Body Kouros, encara més sensual.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fgF96c3S3No[/youtube]

El 2007, l’eau de toilette ofereix un nou disseny i un nou aroma, Kouros Tattoo Collector, un nou homenatge a la virilitat i al cos masculí.

L’abril de 2015, la història continua i alhora es modernitza amb la creació de Kouros Silver.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=W-QNmSQpjxc[/youtube]

L’home continua sent el centre!

[youtube]https://youtu.be/JoydqYTXxY8[/youtube]

Us recorda l’escultura grega arcaica del mateix nom? Quins referents clàssics hi trobeu? Què us sembla que Grècia continuï inspirant els dissenyadors, perfumistes, publicistes…? A quin tipus d’homes va destinat aquest perfum? Se senten déus?

perfume-kouros

Yves Saint Laurent no és l’únic que s’ha inspirat en Grècia. En El Fil de les Clàssiques, fa anys que anem recollint perfums amb referències clàssiques.

En coneixeu més? Quin perfum amb referent clàssic us ha cridat més l’atenció? Per què aquests tenen referents clàssics tant en el nom, en la forma de l’ampolleta o bé en la publicitat?

Etiquetes:, ,

Comentaris: 2

  1. Rocío Rodríguez 21 març 2017 - 19:15 Contesta

    Bonum Diem!
    Jo ja sabia que moltes de les fragàncies que utilitzem avui en dia tenen referents clàssics. Jo crec que utilitzen aquests referents, ja que la majoria de cops es refereixen a un heroi romà o a un déu grec que fa que la gent en comprar aquesta colònia se senti més fort. En cas de les dones utilitzen a les deesses per seduir i sentir-se més belles. Quan veig un anunci a la televisió d’una fragància i surt un referent clàssic em poso contenta, ja que és el que estic estudiant i cada cop comprenc més que els clàssics estan a tot arreu, que és el nostre món.

  2. Maryama 21 març 2017 - 21:46 Contesta

    Bonum diem!
    Mai havia sentit a parlar d’aquest perfum, però crec que és normal, ja que és un perfum que va sortir l’any 2000, és a dir quan vaig néixer, encara que sí que coneixia a la marca. De perfums amb referents en conec un que tu no has posat, es diu Olympea, i és de Paco Rabanne. És un perfum de dona, que personalment m’agrada molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *