Georges Méliès

Georges Méliès

Georges Méliès va néixer el 6 de desembre de 1961 i va morir el 21 de gener de 1938. Fou un cineasta francès i un il·lusionista. Va ser famós  per liderar molts desenvolupaments tècnics i narratius en el cinema.

Va descobrir accidentalment el stop trick i fou un dels primers cineastes en utilitzar múltiples exposicions, la fotografia en lapse de temps, les dissolucions d’imatges i els fotogrames amb colors a mà. Tenia una gran habilitat per manipular i transformar la realitat a través de la cinematografia.

Dues de les seves pel·lícules més famoses, Viatge a la Lluna (1902) i El viatge impossible (1904), narren viatges estranys, irreals i fantàstics inspirats per Jules Verne. Les seves pel·lícules estan considerades entre les més importants i influents del cinema de ciència ficció. Méliès també va ser pioner del cinema de terror amb la pel·lícula Le Manoir du Diable (1896).

[youtube]http://youtu.be/_FrdVdKlxUk[/youtube]

Viatge a la lluna (Voyage dans la Lune)

La pel·lícula que veiem a dalt és Le Voyage dans la Lune (en català Viatge a la Lluna). És una pel·lícula francesa de 1902, en blanc i negre, muda i de ciència ficció. Està basada en dues novel·les, una és la de De la Terra a la Lluna  de Jules Verne i Los Primeros Hombres en la Luna de H. C. Wells. 

3 comentaris a “Georges Méliès

  1. Salve!

    L’article esta molt ben fet tot i que no habia sentit mai a parlar d’aquest Georges Méliès, però he pogut aprendre coses, i es interesant les coses que va descobrir, la pelicula que surt Viatge a la lluna (Voyage dans la Lune), no l’he entes, però suposu perque es una pelicula sense veu i antiga, i no estic acostumada.

    vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *