Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison va néixer  l’11 de febrer de 1947 i va morir el 18 d’octubre de 1931. Va ser un inventor i un home de negocis que va crear molts aparells importants. Va ser un dels primers inventors que va aplicar els principis de la producció en massa a la invenció.

Als deu anys, Thomas, instal·là el seu primer laboratori en el soterrani de la casa dels seus pares i va aprendre els rudiments de la química i la electricitat. Edison, el 1869, poc després de fer els 21 anys, es va poder fer amb l’obra d’un científic britànic, la lectura dl qual va influir molt positivament a la seva carrera. Convençut de que la seva meta professional era la invenció, va abandonar el seu lloc de treball i va decidir fer-se inventor autònom. En 1868 va registrar la seva primera patent, es tractava d’un comptador elèctric de vots que va oferir al Congrés. El Congrés va qualificar el seu invent com a superflu. Edison va aprendre que un invent, per sobre de tot, havia de ser necessari.

Quinetoscopi

El 1877 anuncià que havia inventat el fonògraf, un aparell amb el que es pot gravar el so en un cilindre de paper. En 1879 va exhibir el seu invent més important, la bombeta, que va tenir un gran èxit. El 1882 va desenvolupar i instal·lar la primera central elèctrica. El 1888 inventà el quinetoscopi, la primeramàquina que produïa pel·lícules mitjançant una ràpida successió d’imatges individuals. Altres invents posteriors són: l’acumulador d’Edison, el microtasímetre…

Als inicis de la Primera Guerra Mundial, va projectar, construir i dirigir factories per a la fabricació de benzè, fenol i anilina. El 1915 el van anomenar president del Consell Assessor de la Marina d’Estats Units, cosa que li va permetre realitzar descobriments molt valuosos. En total, Edison va crear més de mil invents.

Un comentari a “Thomas Alva Edison

  1. V—III—MMXV
    Bonum diem!
    Recordava que Edison havia inventat la bombeta i que era el seu invent més important, però no s’havia quin més havia fet. M’ha sorprès hagués inventat alguna cosa sobre les pel·lícules, com ho és el quinetoscopi, que serveix per a produir pel·lícules mitjançant una ràpida successió d’imatges individuals. Sempre és important aprendre coses noves per poder dir aquell dit de “mai t’aniràs a dormir sense aprendre alguna cosa nova”.
    Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *