El quinetoscopi

Quinetoscopi

El quinetoscopi va ser un aparell creat per el fotògraf i investigador William Kennedy Laurie Dickson, qui va treballar amb Thomas Alva Edison. Edison va ser qui va patentar aquesta màquina l’any 1897, tot i no ser-ne l’únic inventor. Aquesta màquina també pot rebre els noms de kinetoscopicinetoscopi. Tant Edison com Dickson van inspirar-se en els avenços tècnics de l’inventor Eadweard Muybridge per crear aquesta màquina. El quinetoscopi intentava crear imatge i so a la vegada. Això va ser gràcies al fonògraf, l’invent sonor d’Edison. 

Persona mirant una pel·lícula pel quinetoscopi

Aquest aparell estava format per una caixa de fusta posicionada verticalment amb una sèrie de bobines on corria la pel·lícula en un moviment ininterromput. El problema del quinetoscopi era que no possibilitava la projecció de la pel·lícula sobre una pantalla.

En lloc d’això, les persones havien de mirar dins la caixa per poder gaudir de la filmació.

Sala de quinetoscopis

És per aquesta raó que es van crear sales de quinetoscopis, plenes d’aquests aparells que s’engegaven quan algú introduïa una moneda. Aquestes sales van aparèixer per primera vegada a Nova York l’any 1890, però el 9 de Maig de 1893 es va fer la primera presentació pública del quinetoscopi a l’Institut de les Arts i les Ciències de Brooklyn.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *