Entrevista: Ramon Coll

Ramon Coll és un arqueòleg que va descobrir restes romanes a Premià de Mar, justament a Can Ferrerons. El passat diumenge 15 de juny, ens vam reunir amb ell perquè ens pogués respondre alguns dubtes sobre el nostre projecte de recerca, ell, molt amable ens va concedir aquesta entrevista.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MT3bHrwg6wo[/youtube]

Vam tenir la gran sort de poder parlar amb ell sobre el món Antic i les seves adaptacions cinematogràfiques. Com podem veure en el vídeo, a Ramon Coll li agrada el cinema però no té gaire estima per les pel·lícules d’ambientació grega i romana perquè troba que no sempre són fidedignes a la realitat, i això el molesta. Creu que no costa res documentar-se bé abans de filmar una pel·lícula amb errors, cosa que nosaltres també pensem. 

També diu que els referents clàssics són presents des dels inicis del cinema a les pel·lícules i que la mitologia és un àmbit que dóna molt joc a l’hora de tractar aspectes de la tradició clàssica. 

A més, ens explica anècdotes de quan ell, de petit, anava amb els seus amics a veure pèplum. Afirma que ho feien només per diversió, no per documentar-se amb aquestes filmacions perquè, com ja hem dit abans, no tenen una bona base històrica. 

Ja per acabar, ens diu que si es gravés un curtmetratge sobre la vida romana a Can Ferrerons, tema que domina molt, tractaria aspectes de la vida quotidiana d’aquella època.

Ens ha agradat molt poder entrevistar en Ramon Coll, ens ha ajudat molt amb el nostre projecte i hem passat una bona estona amb ell. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *