Els germans Lumière

Els germans Lumière

Auguste Marie Louis Nicolas Lumière va néixer a Besançon,  el 19 d’octubre de 1862 i va morir el 10 d’abril de 1954 a Lyion, i Louis Jean Lumière va néixer a Besançon, el 5 d’octubre 1864 i va morir el 6 de juny a Bando, el 1948.

Auguste i Louis Lumière van ser dos enginyers francesos que van iniciar el procediment cinematogràfic en la primera projecció pública, el 1895.

Louis desenvolupà  un nou mètode per a la reparació de plaques fotogràfiques. El 1894, els pare dels germans Lumière, va ser convidat a presenciar la demostració del quinetoscopi d’Edison. Fascinat per l’invent, proposà als seus fills que busquessin una manera de millorar-lo, ja que es tractava d’un aparell les projeccions del quan només es podien veure a través de les finestreta (no es podia projectar en públic)

Un any més tard, Louis havia trobat la solució. El 1895 va aconseguir construir el primer aparell cinematogràfic. Al ser propietaris d’una fàbrica de productes fotogràfics i al està familiaritzats amb les escenes quotidianes, els Lumière van experimentar el seu aparell filmant el seu entorn. D’aquesta manera, La sortida de les fàbriques Lumière fou la seva primera obra.

De forma inmediata, van començar a rodar una dotzena de pel·lícules com ara El regador regat, on un noi es diverteix a costa d’un jardiner o L’arribada d’un tren a La Ciotat, projecció que va espantar als espectadors fent-los creure que anaven a ser atropellats per un locomotora.

La sortida de les fàbriques Lumière

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *