Charles Pathé

Charles Pathé va néixer a França l’any 1863 i va morir a Mònaco el 1957. Fou un empresari  i productor de cinema mut francès. Els pocs recursos familiars el van portar molt aviat a emigrar cap Argentina, lloc on va estar uns anys treballant. No va trobar cap feina que li permetés sortir de la seva dolenta situació econòmica, així que va continuar buscant fins que trobà el fonògraf, que va inventar Edison.a

emile-y-charles-pathe

Charles Phaté

Pathé es va endinsar de ple en la producció i va començar a gravar cilindres. Durant aquesta època va conèixer l’enginyer Henry Joly, qui li va proposar crear un aparell filmador. Com que va resultar sermassa car, Pathé va decidir separar-se de Joly. Encara que Pathé es va quedar amb tot el material que ell havia finançat.

Després de l’èxit de la seva petita empresa de fonògrafs, es va associar amb el seu germà Émile i va fundar la companyia cinematogràfica la Société Pathé Frère el 28 de setembre de 1896. Va subministrar el quinetoscopi, el projector d’imatges de Thomas Alva Edison als teatres francesos.

Mentre Phaté es va centrar en el cinema, el seu germà es va dedicar a la branca fonogràfica.

El 1930, Charles Pathé es va retirar dels assumptes cinematogràfics després de cedir les seves accions a Bernard Natan.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TSV23f6ds4w[/youtube]

Pel·lícula de Charles Pathé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *