Resultats obtinguts

Gràcies a aquest projecte, hem après moltes coses d’un món que ens interessava però que, malauradament, desconeixíem. Hem cercat tots els àmbits que ens han semblat rellevants en quant a l’aparició del cinema com ara els seus orígens, la seva expansió arreu del món, com va arribar a Espanya, les persones que van fer possible l’aparició i el desenvolupament del cinema, quina tecnologia cinematogràfica hi ha hagut al llarg del temps… Pel que fa a la nostra part afegida sobre l’aparició dels referents clàssics als orígens del cinema, hem trobat convenient investigar com va aparèixer la Cultura Clàssica a les pel·lícules, tant de caràcter grec o llatí com de caràcter romà i, també, hem fet una filmografia amb totes les pel·lícules amb ambientació clàssica des dels inicis del cinema fins l’actualitat.

Hem partit dels nostres objectius i de les nostres hipòtesis per cercar la informació i redactar el nostre treball.

HEM ASSOLIT ELS NOSTRES OBJECTIUS?

Un dels nostres objectius era descobrir com va ser possible l’arribada del cinema al món. Hem pogut descobrir com va ser possible ja que hem investigat sobre els avenços tècnics, polítics i socials que van haver a l’època de l’aparició del cinema i també hem parlat de les màquines que van donar lloc al cinema, així que hem assolit aquest objectiu.

També vam proposar-nos conèixer com va expandir-se el cinema arreu del món, per això hem creat l’apartat destinat al creixement territorial del cinema. És així com hem entès per què Hollywood és el rei del cinema. A més, hem buscat com va arribar el cinema a Espanya ja que és el nostre país i ens interessava saber com va arribar-nos el cinema.

Un altre dels nostres objectius era buscar tota la informació possible sobre l’origen del cinema amb referents clàssics. Creiem que l’hem assolit bastant bé ja que no només hem buscat l’origen d’aquest tipus de pel·lícules, sinó que hem fet tota la filmografia sencera i hem explicat detalladament les primeres pel·lícules amb referents clàssics.

Finalment, l’últim objectiu que ens vam proposar al principi del treball va ser informar-nos del coneixement que té la gent actualment sobre l’aparició del cinema, ja que una de les nostres hipòtesis és que la gent no té gaires coneixements sobre l’origen del cinema. Per poder saber si això és veritat o no, hem fet unes enquestes a la gent del nostre entorn amb preguntes sobre el naixement del cinema i, per tant, hem aconseguit el nostre objectiu.

SÓN VERITAT LES NOSTRES HIPÒTESIS?

A la introducció del treball vam elaborar unes quantes hipòtesis. Ara que ja tenim tota la informació, podem verificar-les o desmentir-les.

La nostra primera hipòtesi era que des dels orígens del cinema ja hi havia referents clàssics a les pel·lícules. Hem descobert que això és així, ja que grans cineastes com els propis creadors del cinema, els germans Lumière, com Georges Méliès, ja creaven pel·lícules amb aspectes de la Cultura Clàssica. Per verificar aquesta hipòtesi hem buscat informació a llibres i Internet sobre les primeres petjades de tradició llatina i grega a les pel·lícules. A més, les persones que hem entrevistat també han afirmat aquesta idea.

La següent hipòtesi era que la mitologia és un tema predilecte a les pel·lícules d’ambientació grega o romana. Hem pogut veure que això és veritat perquè molts títols de les pel·lícules que hem trobat fan referència a déus, herois, mites o llegendes mitològiques. A més, la gent que hem entrevistat també ha confirmat aquesta hipòtesi.

La següent hipòtesi és que no totes les pel·lícules ambientades a l’època de l’antiga Roma i l’antiga Grècia estan ben ambientades o adequades a la realitat. Hem vist moltes crítiques sobre aquestes pel·lícules i la gent entrevistada també ha comentat al respecte, sobretot en Ramon Coll, així que podem afirmar que aquesta idea és certa. Hem de dir que ja suposàvem que seria així perquè això sempre passa amb les pel·lícules històriques, ja que no sempre es té una bona documentació.

La penúltima hipòtesi és que la gent desconeix com és l’origen del cinema. Per saber si això és veritat o no, hem fet una enquesta mitjançant el Google Drive amb preguntes teòriques sobre el naixement del cinema. Després d’obtenir 27 respostes, hem vist les gràfiques i hem observat que el tema no és tan desconegut com ens pensàvem, ja que la majoria de gent ha encertat les respostes correctes.

La nostra última hipòtesi és que també podem trobar petjades de cultura clàssica a l’etimologia dels mots emprats al món del cinema. Per saber si la nostra idea era certa, hem buscat l’etimologia de les paraules que hem trobat sobre el món cinematogràfic i hem pogut veure que totes deriven del grec o del llatí. Per tant, la nostra hipòtesi és certa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *