Evolució del cinema

Els passos que ha donat el cinema al llarg de més d’un segle d’existència confirmen un trajecte històric que, en forma de pel·lícules, han construït una estructura creativa i, a la vegada, industrial.

En la seva evolució, el cinema ha consolidat un llenguatge propi, ha definit trajectes artístics i ha donat lloc a models empresarials que han afavorit el sorgiment de carreres artístiques de tota mena.

En el camí, el cinema s’ha vist marcat per tota mena d’avantguardes artístiques, moviments culturals, circunstàncies polítiques i conflictes bèl·lics.

Gràcies a l’evolució de la tecnologia, s’ha permès ampliar molt el tema del cinema, ja que el vídeo ha anat millorant i s’estan utilitzant suports magnètics per a gravar pel·lícules per a la televisió, documentals, curtmetratges i altres.

A finals dels anys 80 ja es feien servir càmeres i projectors digitals però no arribaven a aconseguir un gran èxit  comercial. A partir del 1990 el cinema va començar a canviar del suport fimòtic a la tecnologia digital. Mentrestant, parlant de vídeo, van aparèixer els DVD en el format de la tecnologia digital.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0BYovvLhy7A[/youtube]

Vídeo sobre l’evolució dels efectes en les pel·lícules

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *