10*Itinerari 4a passejada (“Salvem el casc antic”)

Mosaic de "San Ignacio de Loyola"

“SALVEM EL CASC ANTIC”

El dia 13 de febrer es va fer una manifestació  multitudinària a Sant Andreu de Palomar. Les 45 entitats convocants, amb la suma d”última hora de la Parròquia de Sant Pacià, la Germandat de Geganters i Sambandreu, van xifrar l’assistència en unes 2.500 persones. L’objectiu de la mobilització va ser mostrar el rebuig popular al pla urbanístic del consistori barceloní que pretén enderrocar desenes d’habitatges ubicats al casc antic del municipi.
A les onze va començar l’acte amb les danses de la Colla Bastonera de Sant Andreu i després es va llegir un text escrit per l’escriptora andreuenca Sónia Moll. Per acabar es va fer la baixada d’una pancarta espectacular on es llegia “Salvem el Casc Antic”.  La Parròquia de Sant Andreu va donar el seu consentiment per  desplegar-la des de la torre del campanar. L’acció es va fer amb la col·laboració  de l’Agrupament Escolta Jaume I.
Aquest carrer, que ara té el nom de Bascònia, i el de sobre, carrer Jorba, estan afectats pel pla urbanístic des de l’any 1919. El motiu és l’obertura dels eixos cívics per comunicar els barris. Hi ha un projecte d’un eix que creuarà la Meridiana unint La Maquinista i Can Dragó.
Hi havia 300 cases del casc antic afectades. Ara en són 60, les afectades.
El que es demana  és la desafectació total  i l’inici de converses entre l’ajuntament i els veïns per tal d’arribar als millors acords i evitar aberracions urbanístiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *