La cèl·lula. L’inici de la VIDA

VIDA2Visualitzarem el següent vídeo i anirem anotant aquelles estructures cel·lulars o cèl·lules que reconeguem. Després ho posarem en comú i repassarem els conceptes més importants de la cèl·lula. Després farem la rutina de HEADLINES. Si haguessis d’escriure un títol diferent per aquest vídeo quin utilitzaries? I una última qüestió, amb què compararies la cèl·lula? Quina metàfora o comparació se t’acut després de veure com funciona per dintre?

Ara veurem un vídeo sobre LA FECUNDACIÓ, en aquest vídeo hi veiem unes cèl·lules especialitzades: quines són? Per què diem què són especialitzades?

Cap al final del vídeo parla del material genètic. Saps a què es refereix? Que en saps del material genètic? Parla també de cromosomes….saps què són? Parla també del còdig genètic…què creus què és? Acabem fent també aquí la rutina del HEADLINES.

Un altre vídeo per veure el funcionament de l’interioir de la cèl·lula:

I un altre del grup OK GO, que fa pensar en el funcionament d’una cèl·lula:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *