3r ESO

Aquesta pàgina ens servirà com a referent per al temari de Biologia de 3r d’ESO.

Com sabeu la biologia és l’estudi de la vida. Però què és la vida? N’hem parlat moltes vegades, hi ha mil definicions sobre aquest concepte, el pressuposem sovint quan estudiem biologia però a mi, un de les defincions que més m’agrada és la que van fer Lynn Margulis i Dorion Sagan (mare i fill), en el seu fantàstic llibre titulat precisament què és la vida?. Diu així:

” La vida es exhuberancia evolutiva; el resultado del choque entre poblaciones de organismos activos y sensitivos en expansión . La vida es animales en juego. Es una maravilla de intenciones para refrigerarse y calentarse, congregarse y dispersarse, comer y escapar, cortejar y engañar. Es conocimiento y sensibilidad; conciencia y incluso autoconciencia. La vida, contingencia histórica y astuta curiosidad, es la alerta batiente y el ala planeadora del ingenio animal, la vanguardia de la biofera conectada, compendiada por los miembros del reino animal”.

I justament serà del regne animal que parlarem  en aquest curs de biologia, concretament de l’ésser humà i de les seues funcions a partir dels seus sistemes i aparells.

Els blocs que tractarem són els següents:aprenentatge

1- Investigació i experimentació

2- Teories i fets experimentals

3- Organització general del cos humà

4- La nutrició humana

5- Les respostes del cos

6- La reproducció humana

7- Ecosistemes i activitat humana

Acompanya’m a viatjar pels diferents coneixements, processos, conceptes, …que ens apropen a la vida tal com és, no només tal com ens la imaginem!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *