MOBILITZA’T PER LA SELVA

L’alumnat de 4t d’ESO hem engegat una campanya per a la recollida de mòbils a l’escolamobilitzat.

Hem estat investigant la problemàtica social i ecològica del coltan a partir d’una sortida que vam fer a l’epicentre en la que vam parlar, entre altres coses, de les utilitats d’alguns recursos geològics. Vam recollir aquesta activitat en un article d’aquest mateix bloc que es diu: Geologia i Territori.

coltan3El coltan és un mineral molt escàs que s’utilitza per a fabricar aparells d’alta tecnologia (entre altres, els mòbils). La mineria il·legal explota mà d’obra infantil o semi-esclavitzada, destruint a més els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació. L’extracció d’aquest mineral ha estat la causa del conflicte bèl·lic que ja ha cobrat la vida a 4 milions de persones a la República democràtica del Congo des del 1997 i també ha causat la desaparició de poblacions de goril·les en aquest país.

La campanya que consisteix en:reciclar2

  • Reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components
  • Reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
  • Recaptar fons per als programes educatius, de conservació i de suport al desenvolupament sostenible de ciutadans en la conca del Congo i Senegal, i la tasca del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga.

coltan7Hem engegat aquest projecte a la nostra escola perquè se’ns trenca el cor, només de pensar que mentre nosaltres estem gaudint dels nostres mòbils d’última generació,  hi ha un nen treballant que no pot ser feliç només perquè nosaltres puguem tenir aquest tipus de comoditat! És massa injust, tothom té dret a tenir infància i ser feliç.

Per tant: informa’t, actua i mobilitza’t. Està a les teves mans. Per a més informació visita la web: http://www.movilizateporlaselva.org/ca/quees.html

Des des l’escola ( on prioritzem el projectes socials i els d’escola verda )ens hem unit a la campanya de l’ONG Institut Jane Godall (IJG) .Aquesta organització treballa activament en diversos països africans per a combatre les causes dels problemes que afecten a la coltan4comunitat humana, destrueixen l’ecosistema i minven les poblacions de ximpanzés i altres animals a través del desenvolupament sostenible de les comunitats locals.

Si vols ser part de la solució, pots enviar gratuïtament el teu/s mòbil/s descarregant l’etiqueta pre-francrejada a la web que hem deixat aquí dalt o sol·licitant-la per e-mail (info@mobilitzatperlaselva.org)

PER PETITA QUE SIGUI L’APORTACIÓ, entre tots podem marcar una gran diferència.

MOBILITZA’T! part de la solució està en les teves mans…

Aquí teniu la presentació que han creat els de 4t per explicar-vos aquesta proposta:

Vídeo amb les cries rescatades Tchimpounga, el centre de Rehabilitació de Ximpanzès de l’Institut Jane Godall al Congo:

 

Aquí teniu unes fotos de la presentació als cursos de l’ESO i primària:

3 comentaris a “MOBILITZA’T PER LA SELVA

  1. Retroenllaç: Coltan, un mineral de sang. | Bocins de Ciència

  2. Retroenllaç: MARCA LA DIFERÈNCIA. TU POTS! LA TERRA ET NECESSITA | Bocins de Ciència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *