Sortim a llegir les pedres

roques colorsEl dilluns 12 i el dimarts 13 de maig del 2014 hem anat a l’Epicentre a fer una taller que es diu LLEGIM LES PEDRES. Ha estat una activitat molt didàctica que ens ha permès aplicar, consolidar  i ampliar els coneixements apresos en geologia.

L’activitat ha estat conduïda pel Carles Aguilar que ha compartit amb nosaltres alguns dels molts coneixements que té sobre l’aplicació de les roques en la construcció

Hem pogut adonar-nos que no cal anar gaire lluny per observar les roques, que fent un un tomb per Tremp podem observar travertins, gresos, granits….i moltes més roques! Fins i tot hem pogut observar fòssils encastats en alguns edificis!

En resum, ha estat una activitat molt engrescadora que ens ha deixat bon regust de boca i ganes d’aprendre més coses d’aquesta ciència tan interessant però també desconeguda que és la geologia.

Aquí us deixo algunes fotos de la sortida:

I ara us toca parlar a vosaltres. Feu els vostres comentari explicant si us ha agradat, per què, què canviaríeu, que heu après…i totes aquelles suggerències que se us acudeixin per millorar l’activitat.

11 comentaris a “Sortim a llegir les pedres

 1. La veritat es que ha sigut una sortida molt interessant, fer-ho en dos dies no ha estat malament però més valdria haver-la fet un dia sencer i fer la gimcana, que es la cosa que més ens hauria agradat fer.
  Fer coses així van molt bé perquè moltes vegades les coses que fem no hi trobem utilitat i llavors tot ho trobaríem més útil.

 2. La veritat es que la sortida ha sigut molt interessant. Fer-ho en dos dies ha estat be però lo millor hauria estat fer-ho tot el mateix dia.
  Esta molt bé aixo de fer sortides de camp perquè la majoria de coses que t’ensenyen a l’escola pensem que no serveixen per res, així veiem que aixo que hem fet a classe ens ha servit per algo.
  les sortides de camp serveixen per demostrar els teus estudis i el teu interes a classe.

 3. Crec que és una bona forma de posa en pràctica tot el que hem estat estudiant a classe, es una bona activitat. Tot i que no vam puguer fer el joc perquè ens faltava temps, l’explicació de les roques em va agradar. 🙂

 4. A mi l’escusió m’ha agradat molt perque va ser un mati i una tarda diferent , he apres coses sobre les roques d’una manera divertida i sense avorrirme 🙂

 5. Ami aquesta sortida m´agradat molt , perqué ere una forma diferen d´apendre tambe perqué tambe e conescut roques que mai me avie ficsat 🙂
  Tabe de aquesta sortida e apres mes coses de les roques com edetificarles , de quin tipus estan fets ect…
  El que cambierie de la sortida es que aguesim fet la jincama , i que no u aguesim fet en dos dies si no tot directe .
  Recomanarie que el la procsima surtida que fesin u fesin directe i clar que fesin la jincama i si pot ser mes coses perqué els nens estiguesin mes atens i mes interesants .
  SUPER LA SURTIDA !!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

 6. A jo m’ha agradat molt perquè primer vam anar al epicentre, i el Carles ens va explicar un power point de les roques que algunes coses ja aviem estudiat a classe, i desprès vam anar per tot el poble, i el Carles ens explicava les classes de pedres o de minerals que feiem a cada parada. I lo que no m’ha agradat ha sigut que no hem pogut fer el joc. 🙂

 7. Personalment em va agradar molt aquesta activitat, perquè penso que és una molt bona forma de posar en pràctica els coneixements que tenim sobre les roques, ampliar-los i consolidar-los.
  Vaig aprendre moltes coses i em vaig donar compte que per Tremp hi han molts tipus diferents de roques que mai m’havia parat a mirar.
  En general va estar tot molt bé, tot i que m’hagués agradat poder fer aquella mena de gimcana per acabar de entendre-ho millor.
  El que més em va cridar l’atenció de tot el que ens va explicar el senyor Carles Aguilar, va ser que la roca que hi ha a la façana posterior del jutjat, antigament servia per esmolar els ganivets!

 8. Principalment per a mi va ser una molt bona experiència aquesta activitat! Com han dit molt bé els meus companys és una molt bona forma de posar en pràctica tot el que hem estat treballant i estudiant aquest trimestre.
  Gràcies a aquesta activitat m’he donat compte que Tremp és podria dir que és una ciutat súper geològica, és a dir ,que molts edificis estan fets de diferents roques, com ara travertins, granits…
  A mi aquesta activitat m’ha agradat molt, a més he après a orientar-me (ja que és una cosa que hem costa bastant), m’ho he passat molt bé tot i que m’hagués agradat fer la gimcana! L’any que bé ho podríem fer una mica més llarg així ens donaria temps de tot! Encara que alguns companys diuen que el Carles es va entre tindre bastant en la explicació de cada pedra, per mi no, l’explicació em va semblar bona i no s’hem va fer gens pesada.
  El que més m’ha cridat l’atenció, és les roques del jutjat, on ens va explicar el Carles que antigament es feien servir per esmolar ganivets!

 9. Aquesta activitat m’ha agradat molt. Com tothom està dient, és una molt bona forma de posar en pràctica el que hem estat estudiant. Crec que l’activitat ha estat molt divertida, i jo personalment he après molt sobre les roques perquè no les sabia diferenciar. Alguna si que sabia diferenciar-la, però la majoria no.
  Jo crec que el cartell que han posat a l’entrada de Tremp( entrant per Palau) que posa: “Tremp, ciutat geològica” està molt bé perquè els diferents edificis que hem visitat estan formats per molts tipus de roques diferents.
  Crec que l’explicació del Carles, tot i ser llarga, em va encantar. Es va “enrotllar” més perquè ens va explicar moltes coses sobre els diferents tipus de pedres.
  Em va encantar però jo, un altre any (a poder ser) ho faria tot en un matí o una tarda. També crec que ens ha faltat una mica d’estona per poder fer la gincana…
  Em va sobtar molt a sota del jutgats, l’explicació que ens va fer sobre el lloc on esmolaven els ganivets.

 10. Hola a tothom.
  M’ha alegrat molt llegir els vostres comentaris. Jo també sento no poder haver fet la última part de l’activitat, que us feia més gràcia… però com que m’enrotllo més que una persiana, al final no hi va haver temps. Prometo que la propera vegada no pasarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *