CONTES DEL MÓN

L’Escola participa en el CINQUÈ CONCURS DE PODCAST-CONTES DEL MÓN impulsat per l’Associació COMSOC-Comunicació Social 5e_concurs

 

 

 

Aquests són els nostres contes presentats:

Dos dels nostres contes han resultat dels cinquanta finalistes. D’entre tots ells 24 històries formaran part del llibre-cd del concurs.

Del dimecres 9 al dissabte 19 d’abril esta oberta la votació popular online. Una votació que computarà les vegades que s’ha compartit un conte via Facebook i Twitter per determinar els finalistes.

Per votar/compartir has de clicar damunt el conte que vols destacar i seguidament damunt la fletxa que apareix a la part superior dreta del reproductor, una vegada a sobre indica “share track”, cliques i podràs compartir el relat via diferents xarxes socials, tria Facebook i/o Twitter, escriu #contesdelmon al cos del text de la compartició.

Semifinalistes CONTES DEL MÓN

Directament per VOTAR/COMPARTIR EL CONTE DE QUART “UNA ALTRA OPORTUNITAT”

Directament per VOTAR /COMPARTIR EL CONTE DE QUART “SALVEM EL BOSC”


 MOLTES GRÀCIES!!!

************************************************************

 

 

L’Escola participa en el Quart Concurs de Podcast – Contes del món impulsat per l’ Associació COMSOC – Comunicació Social.


Aquests són els nostres contes presentats:

  • La sirena i el tauró, de 1r de Primària
  • La cova i el drac, de 2n de Primària
  • Perill a l’estany, de 3r de Primària
  • El bosc crema, de 3r de Primària
  • Una vida diferent, de 4t de Primària
  • La clau de l’esperança, de 4t de Primària
  • Els quadres de la felicitat, de 5è de Primària
  • Tenir o no tenir… amics!, de 5è de Primària
  • Ens intercanviem per aprendre, de 6è de Primària
  • Viatge a Tailàndia, de 6è de Primària

Els contes finalistes i que podeu votar són els següents:

ELS CONTES FINALISTES DEL IV CONCURS DE CONTES DEL MÓN SÓN:

Una vida diferent, de 4t de Primària Una vida diferent

Tenir o no tenir… amics!, de 5è de Primària Tenir o no tenir… amics!

—————————————————————————————————

L’Escola ha participat en el tercer Concurs de Podcast – Contes del món impulsat per l’ Associació COMSOC – Comunicació Social.

Aquests són els nostres contes semifinalistes:

El Panxo era un nen pobre que vivia a Mèxic i li agradava molt fer excursions per la selva. Un dia es van trobar un nen perdut i l’ajuden a tornar a casa seva.

Una família que marxa del seu país per buscar una vida millor. Les filles es perden i les troba un senyor que acabarà sent important per la vida de tota la família.

Els protagonistes són dos germans guineans que viuen a la selva. La presència de caçadors furtius fa que es plantegin una estratègia per tal d’ ajudar als animals. Buscaran la col•laboració d’una girafa. Implicaran també a tots els habitants del poblat.

COMENTARI: El tema va sorgir per la presència a l’aula del Mamadou, un alumne guineà. Es va parlar de la selva guineana i alguns dels animals que hi habiten. Vam comentar en gran grup la problemàtica de la caça furtiva, de les espècies animals en perill, etc. Va ser l’alumne guineà el que va proposar el nom dels protagonistes .També ens va parlar de fruites habituals a la zona, utensilis i costums. Vam buscar altres informacions a Internet i llibres.

Una família de Lleida ha de marxar a Guinea Conakry a treballar per culpa de la crisi. Els nens s’ adonen de les diferències amb el nostre país. Van a l’ escola i no entenen els companys, els veuen diferents però juguen tots plegats. Al final celebren una festa per tal d’ arribar a una millor relació i coneixement.
Aquests són els nostres contes finalistes:

Conte de creació pròpia on s’explica, a mode de metàfora, les diferències entre diferents cultures i l’acceptació i comprensió de cadascuna d’elles. La història esdevé com un conte del padrí Ramon al seu net, el Jan.

Conte de creació pròpia que reflecteix la necessitat de preservar i lluitar per la Natura tot canviant hàbits i actituds.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *