Novetats en les sol·licituds d’alta a la xarxa Eduroam

La xarxa sense fils  que la majoria de centres , no tots, disposeu als centres, instal·lada pel Departament d’Educació, coneguda més popularment, per què té aquest nom, com a una part del “Projecte Heura“, ha facilitat disposar de xarxes sense fils, segures, amb caràcter oficial als centres.

Durant el transcurs de les Jornades Tècniques ja us hem exposat sobradament en què està consistint el seu desplegament.

Una de les dues xarxes sense fils que es poden veure des d’un portàtil per a connectar-se a internet a través de la xarxa del centre té com a nom ” Eduroam”. Per a connectar-se a la xarxa Eduroam  és necessari disposar de nom d’usuari i contrasenya.

Fins ara, per a procedir a la demanda d’usuari i contrasenya del servei Eduroam era necessari un procés similar al de la demanda d’alta d’usuari/a de correu electrònic de la Xtec, a través de demanda escrita ,segons model pautat, signat pel director del centre i lliurat per Fax/correu postal a la seu central del departament a Barcelona.

El procés de sol·licitud a la xarxa Eduroam ha canviat per a bé. Només cal entrar al portal dedicat al tema http://www.xtec.cat/eduroam, i fer clic al link que diu “Alta al servei Xtec-Eduroam“.

S’obrirà un  formulari electrònic on NOMÉS caldrà entrar el vostre nom d’usuari/a  de correu electrònic de la Xtec, així com la contrasenya del correu electrònic i el procés es veurà així completat, quedant així validats i donats/des d’alta al servei  SENSE CAP MÉS tipologia de procediment.

Podeu consultar la web del projecte Heura i també us aconsellem que llegiu amb detall les configuracions de xarxa que cal indicar al vostre portàtil ,Mac,  ipod o pda per tal que realitzeu la connexió amb èxit, donat que cal modificar alguns paràmetres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *