Control remot

Entenem per Control Remot aquelles aplicacions que a distància ens permeten controlar una màquina ( pc) com si fóssim al davant.

Parlem tant a nivell d’Internet com d’Intranet, dit d’una altra forma podem accedir a totes les màquines de la nostra xarxa local, per fer feines de manteniment, solucions de problemes, apagar-les, etc.. o a distància a traves d’Internet amb una altra maquina.

L’únic requisit es tenir tant en local com en remot instal·lat un programa que faci de pont, en aquest cas us mostrem TeamViewer una aplicació freeware ( per us no comercial) que permet fer una connexió perfecta i senzilla entre 2 màquines, sense importar la distància.

A la Web de l’Area Tic , apartat Eines de Xarxa trobareu tota la informació i un videotutorial al respecte

Fira de continguts digitals 1×1 a l’Institut Pere Martell, a Tarragona

Els proper dilluns 17 de maig de 2010, de les 12 hores a les 20 hores, tindrà lloc la Fira de Continguts Digitals, organitzades conjuntament pels Serveis Territorials d’Educació i la Subdirecció general de Formació i Desenvolupament del Personal Docent. Aquesta Fira es celebrarà a l’Institut Pere Martell (Complex Educatiu de Tarragona).

Aquesta Fira està adreçada al professorat de secundària dels centres docents, i té per objectiu presentar els materials i continguts digitals que al voltant del projecte EduCat 1×1 estan elaborant diverses editorials. Es faran presentacions simultànies de 30 minuts de durada, properament us referenciarem el programa més detallat.

Jornada tècnica 1×1

Avui s’està portant a terme la Jornada Tècnica que porta com a títol “Entorns 1×1: projecte Educat”. Podeu també consultar els materials en obert a través d’aquesta plana , on es recullen els materials de les Jornades tècniques, o bé a través d’un enllaç on hem recollit tots els materials en pdf.

Els materials estan dividits en 3 blocs de treball:

Bloc 1.- Característiques dels entorns d’aprenentatge 1×1

Bloc 2.- Recursos i materials d’aprenentatge en entorns 1×1

Bloc 3.- Models metodològics en entorns d’aprenentatge 1×1

Tarraco Wiki

Us comentavem fa un temps la notícia de la propera aparició de la Tarraco Wiki, una Wiki col·laborativa promoguda entre l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Educació a través del CRP del Tarragonès.

Ahir, després d’un cert temps on escoles de Tarragona han fet la tasca prèvia de començar a omplir de contingut les primeres planes, es va presentar la Wiki, de la que diferents mitjans ja s’han fet ressó. Podeu ja consultar algunes de les entrades que han estat treballades a la plana de la seva wiki., que seguirà, com a bona wiki, en constant renovació i ampliació de mans de centres de Tarragona. Des del bloc de Zona Tic podem saber més detalls.

3ª_Jornada Tècnica 2010

Aquesta Jornada Tècnica està orientada a proporcionar eines, recursos i materials de suport als/les coordinadors/es TIC de centres educatius, tant d’Escoles de primària com d’Instituts de Secundària, que estiguin interessats, o bé que ja disposen, d’entorns d’integració avançada de les TIC a l’aula de tipus 1×1 (un ordinador per alumne).

El curs 2009/2010 s’ha iniciat el Projecte eduCAT1x1 a secundària. La previsió és estendre aquest projecte el curs 2011/2012 a primària. El contingut de la jornada s’ha basat amb els recursos existents . La presència dels centres de primària pretén promoure les adaptacions metodològiques, curriculars, organitzatives i d’infraestructures per tal de preparar, durant el proper curs, aquest projecte.

El Nom de la JT és: “JORNADA TÈCNICA SOBRE ENTORNS 1×1