Sessió 3 09/10

Tercera sessió Seminaris TAC Curs escolar 2009-2010

Data: 22 de febrer de 2010

NOTÍCIES I NOVETATS

Hem publicat diferents entrades amb temes educatius a les nostres contrades.

Qualsevol d’elles pot ser material  per a comentar temes que us pot despertar interesos i necessitats. Podeu accedir a les diferents entrades del bloc en ordre cronològic o bé fent clic a la categoria ” Sessió30910.  Us convidem , a més a més, a seguir les mateixes no només el dia del “Seminari”, sinó a obrir el bloc regularment per llegir les novetats, o bé , tal com hem explicat ja, a fer un seguiment per sindicació i el lector de rss de google.

Les “notícies” destacades que creiem que cal valorar al Seminari són:

– Jornades Tècniques “Heura” 8 de març. http://blocs.xtec.cat/stactgn/2010/01/28/2na-jornada-tecnica-heura_marc-2010/

– Portal Àrea- Tic i Servei Tac a Tarragona: http://www.xtec.cat/~e3944813

– Practiquem Moodle sense risc: http://www.keytoschool.com ( moodle gratis en anglès )

– Jornada Espurna: http://blocs.xtec.cat/stactgn/2010/01/27/ii-jornada-espurna/

ESPAI PRÀCTIC. PRESENTACIÓ D’EXPERIÈNCIES I RECURSOS.

El gruix d’aquest apartat aquesta sessió li dedicarem al Glogster. Cristina Ximenis, de la ESC Mediterrani, de Tarragona, ens presenta, des de la seva pràctica a l’aula, una pràctica, des del mateix Glogster, de com treballar-lo i de com posar-lo a la pràctica pas a pas. No us ho acabareu, ens ha fet unes explicacions molt completes.

Podeu trobar el mateix a http://pasapas.glogster.com/glogster-pas-a-pas-9032/

Glogster és una forma de fer “murals” de forma interactiva, en digital, on es poden afegir tota mena de suports multimèdia relatius a un tema específic. Una altra forma de treball que dóna prou bons resultats a l’aula.

Tampoc deixarem passar l’ocasió de visitar un bloc de plàstica per a primària: http://blocs.xtec.cat/stactgn/2010/01/22/un-bloc-per-a-plastica-a-primaria/

SUPORT AL CATÀLEG DE DOTACIONS DEL DEPARTAMENT :

Per tal de donar coherència des del territori a les accions que ja portem fetes , hem recollit alguns dels enllaços relatius a informacions del “catàleg”, per si us pot ser d’utilitat, a la plana http://www.xtec.cat/~e3944813, a la seva primera pestanya de “Catàleg”. Podeu trobar informacions relatives a:

L’objectiu és que disposeu del màxim d’informació a l’hora de fer les demandes, tot i que, naturalment, les referències només les fem sobre models específics del catàleg anterior, tot i que les “tipologies” no varien ( una càmera de fotos sempre serà una càmera de fotos, i una pissarra tàctil interactiva igual, o una pissarra digital portàtil, també), el que canviaran seran els “models” i “marques”.

Més i millor, del Googlejant:

Altres:

Recordatoris:

– Continuem fent un recull de tots els blocs educatius dels centres dels SSTT a Tarragona a través de Netvibes.

– Podeu comunicar-nos , a través de comentaris a aquesta entrada mateixa, qualsevol variació o novetat en aquest aspecte. Recordeu que també podeu comunicar aquestes dades al vostre Centre de Recursos Pedagògics.

– Els continguts dels Seminaris s’ofereixen de manera variada i àmplia, de forma que sempre es pugui triar i aprofundir, com a Seminari, en allò que aporti més interès, sense menyspreu per a d’altres temes aquí proposats que, lògicament, no doni prou temps a tractar.

Que tingueu un bon seminari.

Recordeu que podeu seguir llegint novetats i notícies de forma periòdica, gairebé diària, al bloc STACTGN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *