N.COPÈRNIC. Commentariolus (III)

Aquests postulats, denominats axiomes, són els següents:

PRIMER POSTULAT

No existeix un centre únic de tots els cercles o esferes celests.

SEGON POSTULAT

El centre de la Terra no és el centre del món, sinó tan sols el centre de gravetat i el centre de l’esfera lunar.

TERCER POSTULAT

Totes les esferes giren al voltant del Sol, el qual es troba en mig de totes elles, raó per la qual el centre del món està situat en les proximitats del Sol.

QUART POSTULAT

La raó entre la distància del Sol a la Terra i la distància a la que està situada l’esfera dels estels fixos és molt menor que la raó entre el radi de la Terra i la distància que separa el nostre planeta del Sol, fins al punt que aquesta última resulta gairebé imperceptible en comparació amb l’alçada del firmament.

CINQUÈ POSTULAT

Qualsevol moviment que sembli passar en l’esfera dels estels fixos no es deu en realitat a cap moviment d’aquesta sinó al moviment de la Terra. Així doncs, la Terra -juntament als elements circundants- fa diàriament una revolució completa al voltant dels seus dos pols fixos, mentre que l’esfera dels estels fixos i últim cel roman immòbil.

SISÈ POSTULAT

Els moviments dels quals aparentment està dotat el Sol no es deuen en realitat a ell sinó al moviment de la Terra i de la nostra pròpia esfera amb la qual, girem al voltant del Sol exactament igual que la resta de planetes. La Terra té doncs més d’un moviment.

Continuarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *