I al Batxillerat, què?

L’etapa de Batxillerat és una etapa d’ensenyament no obligatòria. Si esteu fent Batxillerat és perquè heu triat aquesta opció. Prendre decisions de forma real i conscient és començar a ser adult. Tots vosaltres ho sou. Heu escollit seguir estudiant, alguns començareu a treballar, esteu defibicicletanint el vostre estil de vida i sou part activa de la societat actual.

La matèria d’EF al Batxillerat pretén que observeu la societat en la que viviu, sigueu crítics amb alguns dels estils de vida que observareu i us atreviu a construir un futur millor, el vostre futur.

Heu de saber que la societat actual es caracteritza per:

  • l’augment progressiu del sedentarisme degut a les característiques de moltes ocupacions laborals.
  •  elevats índexs d’estrès provocats pels ritmes de vida
  •  desig dels homes i dones de mantenir al llarg de l’existència una bona salut i una bona qualitat de vida
  • per la necessitat de gaudir i relacionar-se amb els altres compartint activitats comunes..

L’EF al Batxillerat pretén que aprofiteu tot allò que heu treballat i après a les classes d’EF al llarg de l’etapa de Primària i d’ESO i ho utilitzeu de tal manera que us permeti aconseguir la competència en el domini corporal i postural (autoconeixement, desenvolupament de capacitats físiques, utilització d’habilitats i destreses motrius, expressió i autocontrol corporals i la capacitat per gaudir de l’activitat física), competència en l’adquisició d’un estil de vida saludable (coneixement, valoració i pràctica dels hàbits saludables, així com el reconeixement dels riscos que impliquin els hàbits no saludables) i la competència en l’ocupació activa del temps de lleure (organització i la gestió de l’activitat física com a recurs d’ocupació del temps lliure).

Per fer-ho, l’EF a Batxillerat s’organitza en tres blocs:

  1. L’activitat física i la salut;
  2. L’activitat física recreativa i l’expressió corporal;
  3. L’activitat física i l’esport.

Les classes d’EF aniran combinant aquests tres blocs de continguts a partir de propostes que us obligaran a prendre decisions sobre com podeu preservar la vostra salut, com us mostreu davant la societat i com voleu utilitzar el vostre temps de lleure.

És el vostre darrer any d’EF, aprofiteu-lo!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *