Activitat 1r trimestre: com puc millorar la meva condició física?

 Activitat d’avaluació del 1r Trimestre: com puc millorar la meva condició física?

Ara ja han passat unes setmanes des que vam començar el curs. Hem fet diferents activitats a classe en les que hauràs pogut observar-te a tu mateix/a, hauràs vist com respon el teu cos quan li demanes un esforç, quan ha de reaccionar ràpid davant diferents situacions, quan fa una activitat física més o menys intensa…

Hem treballat diferents aspectes de la nostra condició física de moltes maneres diferents: jocs, circuits, esports…

Hem parlat també de la relació que hi ha entre la condició física i la salut, quins hàbits són beneficiosos i quins nocius…què és un estil de vida actiu…i has pogut consultar les diferents entrades al bloc que et parlen de la millora de la condició física com “El cos humà i la salud”  i “les bases i principis d’entrenament esportiu”.

Ara cal veure si ho has entès i què en penses.

Reflexiona sobre tot això que hem treballat i planifica la millora de la teva Condició Física tenint en compte les següents pautes.

  1.  Valora la teva condició física en aquest moment del curs i les raons que creus que t’han portat a aquesta situació. No t’oblidis d’explicar l’estil de vida que portes, les sensacions que has tingut al fer les diferents activitats proposades…i sobretot comenta si estàs satisfet amb la teva situació i/o si creus que podries canviar alguna cosa per sentir-te millor.
  2. Explica quina activitat física t’agrada fer en el teu temps de lleure i tot el que has de tenir en compte per fer-la correctament. Òbviament aquí hauràs de parlar de l’esclafament, les seves parts, els estiraments a cada sessió…posa exemples d’exercicis per a cada part.
  3. Defineix la teva fita (què vols aconseguir millorar). Aquí hauràs de parlar de les qualitats físiques bàsiques i triar aquella que vols millorar. Cal que acotis ben l’objectiu de millora per tal que et sigui fàcil planificar els entrenaments que hauràs de fer al llarg de tot el mes. Ex: vull aconseguir…córrer 30 minuts seguits a bon ritme o nadar 1000metres de natació sense haver-me d’aturar a descansar…
  4. Busca un calendari del mes de desembre del 2019 i planifica la proposta d’entrenament que t’ha de permetre aconseguir l’objectiu proposat. No t’oblidis de llegir detingudament els principis d’entrenament treballats i tenir-los en compte al fer la teva proposta.
  5. Explica el procés que has fet per fer la planificació i com has anat aplicant els diferents principis d’entrenament.
  6. No t’oblidis de revisar les faltes d’ortografia i el redactat del teu treball.

Has de penjar el document a la carpeta compartida del drive abans del 24 de novembre