Activitat física recreativa i expressió corporal

Presentació:

Durant anys, la societat sempre ha relacionat la pràctica d’exercici físic amb l’esport de competició. Expressions com “jo no faig esport perquè no serveixo” o “jo no tinc facultats”, reduïen el nombre de practicants d’activitat física a aquells amb més habilitats motrius. Aquells que practicaven esport només eren els “bons”.

Els darrers anys, molts estudis han demostrat la importància de practicar activitat física al llarg de tota la vida i relacionen directament la salut amb l’exercici físic.

Amb aquesta finalitat, als anys 80-90 comencen a aparèixer els “clubs de fitness”, dissenyats com a espais socials on els socis poden practicar activitat física de moltes maneres diferents i sempre acompanyats o supervisats per professionals.

step

 

Actualment moltes persones practiquen esport i/o activitat física amb una finalitat purament recreativa i/o saludable, lluny de l’esport competitiu, del seu rigorisme i de la seva disciplina.

 

Què treballarem?

La proposta pretén que conegueu els clubs de fitness: els orígens i les propostes actuals.

Pretén que experimenteu algunes de les propostes d’activitat física que s’hi estan oferint i reflexioneu sobre les possibilitats que ofereix cada una d’elles. Vol també que valoreu si es poden adequar als vostres interessos i necessitats, tant en el moment actual com en un futur més o menys proper.

Pretén també que, organitzats en grups d’entre 4 i 8 persones dissenyeu i executeu una proposta d’activitat dirigida amb suport musical. Una coreografia de l’estil que vulgueu però que utilitzi el cos com a mitjà d’expressió. Que sigui original, i que demostri que sou capaços de treballar en grup, de resoldre les dificultats i/o els conflictes respectant i tenint en compte les opinions de la resta.

Propostes de treball

  • ­Sessions dinamitzades per la professora, alumnes voluntaris o altres especialistes on practicarem algunes de les propostes d’activitats que es poden trobar en els clubs esportius.
  • Sessions de creació en petit grup on cada grup de treball anirà creant la seva coreografia que caldrà presentar a la data acordada.
  • Sessió al club de fitness Sergio Manzano, d’assistència obligatòria, on podrem experimentar el “radicalbike” i “l’aiguagym”.
  • Paral·lelament anireu recopilant les diferents propostes d’activitat física en una carpeta d’aprenentatge o portafoli (e-portafoli si és en format digital).

Criteris d’avaluació

  1. Pràctica diària de les diferents propostes demostrant un interès i un respecte per totes elles. (40% qualificació final)
  2. Creació i posada en escena en grups d’entre 4 i 8 persones d’una coreografia d’alguna modalitat del món del fitness demostrant saber treballar en equip. (20% qualificació final)
  3. Carpeta d’aprenentatge o portafolis (farem una sessió de treball específica per explicar bé en què consisteix aquest material) (40% qualificació final).

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *