Beisbol

Una mica d’història

Hi ha proves que s’han practicat jocs amb un pal i una bola des dels inicis de la civilització.  A Pèrsia, Egipte i Grècia, es jugava amb pals i pilotes per divertir-se i com a part de certes cerimònies.

beisbolDurant l’Edat Mitjana aquests jocs es van estendre per tot Europa i cap al segle XV per les colònies d’Amèrica. Tanmateix, van ser considerats com jocs infantils fins al segle XVI.

La primera referència del terme “base ball” es dóna el 1744 poc menys de 100 anys abans que Abner Doubleday suposadament ho inventés a Cooperswton, Nova York el 1839. Ràpidament esdevingué popular als Estats Units i es propagà per Amèrica Central, especialment a Mèxic, Cuba o la República Dominicana, i també al Japó, on és un esport molt popular. Així com també arriba als països caribenys de Sud-amèrica.

A Catalunya fou introduït el 1923 pel periodista Agustí Peris de Vargas, que l’importà de Cuba i en fou el primer jugador i entrenador. Els primers clubs sorgiren a Barcelona, entre ells el Català BBC.

El 1940 es crea el Club de Beisbol i Sofbol Hércules de l’Hospitalet de Llobregat.

 Com es juga?

Nosaltres, a les classes d’EF hem partit d’un joc conegut per tots, el Pitxi, i a poc a poc hem anat variant algunes normes fins a apropar-nos el més semblant possible al Beisbol.

Els següents enllaços et permetran consultar un parell de reglaments de Beisbol.

Reglament de beisbol d’Antonio Tinajas.

Reglament de beisbol

Millors jugades

Activitat:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *