Esquí de fons: Pas de patinador

 El anys 80 van veure el sorgiment de la tècnica de patins d’esquí (o patinar o estil lliure), que s’aproxima el moviment de patinatge sobre gel o patinatge sobre rodes. En aquesta pàgina trobareu informació sobre la seva tècnica.

Posició del cos

 El cap, els malucs i els esquí han d’estar alienats en la mateixa direcció posicio-del-cos-01

 

 

El cos està completament sobre l’esquí, i aquest està pla sobre el terra. El genoll lleugerament flexionat.

posicio-del-cos-02

 

Un pas

La tècnica d’un pas en el pas de patinador és fer un doble moviment d’empenta amb els braços de propulsió per a cada cama. Aquesta tècnica també es coneix com V2″perquè hi ha dos impulsos a cadascuna V” sobre el terreny. Aquesta tècnica requereix un bon equilibri, i pot ser utilitzada en un esforç sostingut (com curses de velocitat) o per pujar una pendent més o menys pronunciada.

1. En el moment de col·locar els pals sobre la neu tot el cos està per sobre de l’esquí esquerra i alineat a la direcció d’aquest últim.
2. Doble empenta dels braços i propulsió de la cama al mateix temps.
3. L’esquiador es llença sobre el seu esquí dret amb el cos, per sobre del seu esquí.
4. Reagrupament dels peus i els braços per començar de nou la propera doble empenta.
5. Doble empenta dels braços i propulsió amb la cama dreta en la nova direcció. Els tres segments (els dos braços i la cama dreta), impulsant al mateix temps.
6. Lliscar sobre l’esquí esquerra amb el cos molt per sobre d’aquest últim.

 un-pasDesplaçament (esquiador vist d’esquena)

 

La tècnica de desplaçament és la tècnica utilitzada per patinar en les pistes amb pendent empinada. El moviment es caracteritza per un impuls triple, en un costat (2 pals + una cama de propulsió), seguit d’un impuls d’una sola cama per en l’altre costat. Els pals es planten en forma gradual. El desplaçament s’ha d’utilitzar en les vessants pronunciades.

Nota: En aquest imatge, l’esquiador es desplaça des del costat esquerre. Aquesta tècnica es pot realitzar en ambdós costats, i l’esquiador versàtil tindrà un avantatge per utilitzar el bon costat en funció de la pendent.

 offset
1. L’atac dels pals sobre la neu es fa al mateix temps que l’esquí esquerra. Els pals van en la direcció del esquí esquerra.
2. L’esquiador empeny sobre el seu pal dret i tira a l’esquerra. El cos es mou sobre l’esquí esquerra.
3. Hi ha una rotació de les espatlles i la pelvis cap a la dreta.
4. Propulsió del braç i la cama esquerra a la dreta.
5. L’esquiador llisca en la nova direcció.
6. L’esquiador mou tot el cos sobre el peu i esquí dret.
7. Durant el desplaçament, el cos gira cap a l’esquerra.
8. Tornada dels braços cap endavant i després tot el cos s’alinea sobre el peu esquerre.
9. El moviment torna a començar des del costat esquerre

 

En la imatge de continuació tenim un vídeo fet a La Rabassa d’un component de l’equip nacional juvenil.

 

esqui-de-fons-218

El CANSI (Associació Canadenca d’Instructors d’Esquí Nòrdic) ha produir aquest vídeo de 1 hora i 10 minuts en col·laboració amb l’estudi de XCZone.tv. Aquest vídeo utilitza un enfocament basat en habilitats per ajudar els estudiants el desenvolupament de les habilitats bàsiques de l’esquí. Els exercicis presentats estan dissenyats per desenvolupar les competències bàsiques i els patrons de moviment. Una vegada que l’estudiant ha desenvolupat les habilitats bàsiques es poden aplicar a totes les maniobres d’esquí. El paper de l’instructor és trobar la millora de les habilitats més adequades, exercicis per facilitar l’aprenentatge de l’estudiant. Encara que és important que els esquiadors de totes les capacitats de treball en aspectes bàsics, intermedis i esquiadors avançats requereixen refinaments més subtils en el seu esquí. Aquest vídeo representa el Manual de l’instructor CANSI, el Seminari Tècnic Nacional 2004/2005 i les opinions dels instructors CANSI i canadencs PNCC (Nacionals d’Entrenadors del Programa de Certificació) entrenadors. Els llocs de rodatge van tenir lloc a Mount Washington (Colúmbia Britànica), Ottawa (Ontario) i el parc de Gatineau / Campament Fortu

sky-your-best

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *