EL PINELL AMB ELS NOSTRES ULLS!

planeta verd3El col·legi Maria Immaculada som Escola Verda des del curs 2011-2012 i aquest fet ens va permetre el curs passat participar amb l’alumnat de 1r d’ESO en un procés anomenat TINGUEM CURA DEL PLANETA, un projecte de tres anys de durada que es basa en la interacció entre joves de diferents localitats, regions i continents i que els convida a reflexionar i a actuar per a la millora del planeta.

L’essència i la filosofia d’aquest projecte és transformar l’escola en un espai actiu de construcció de coneixement, de participació a escala global i local, i d’impuls per a que els joves assumeixin responsabilitats per provocar una millora en la qualitat de vida local i planetària.

És en aquest marc que hem dut a terme  un  treball d’aprenentatge col·laboratiu sobre el Parc del Pinell ( un parc molt important per al nostre poble).planeta verd2

A partir de la pregunta de si hi ha molta o poca biodiversitat al Pinell, vam fer un treball de camp i d’investigació per tal de trobar resposta a la pregunta inicial i també fer una DIAGNOSI AMBIENTAL en la que havíem de tenir en compte els PUNTS FORTS i els PUNTS FEBLES del Pinell. Entre el PUNTS FORTS voldríem destacar que vam trobar més biodiversitat de la què ens pensàvem i entre el PUNTS FEBLES que, en general, estava molt brut, en especial zones concretes.

Un cop en aquest punt vam elaborar el nostre PLA D’ACCCIÓ  i ho vam fer amb propostes diferents: tríptics informatius, campanyes a les escoles, carta a l’ajuntament…

D’aquest hem de destacar la carta a l’ajuntament que vam fer conjuntament tot l’alumnat de la classe ja que ens va semblar una acció representativa i important de tot el treball fet.

La resposta de l’ajuntament va ser immediata i molt gratificant per a nosaltres. Els/les regidors/es als que havíem escrit(Sílvia Romero i Bonifaci Colomina) ens van convocar a una reunió a la que vam assistir tres alumnes representants de la classe(Albert Badia, Agustí Codina i Laia Ramírez)juntament amb la nostra professora de ciències naturals(Flors Moreno). També va assistir-hi el tècnic de Medi Ambient(Josep Àngel Alert).

Aquesta reunió va ser molt important per nosaltres ja que vam poder explicar-los la feina que havíem fet i les nostres conclusions. Vam intercanviar propostes, idees, observacions…i  ens van animar a continuar treballant en aquesta línia.escola verda 2

Des del nostre punt de vista i atenent-nos a la nostra responsabilitat com a joves d’Escola Verda i ciutadans del planeta amb aquest treball nosaltres volem contribuir a conscienciar la població de la sort de tenir aquest pulmó que ens oxigena la ciutat, a millorar aquest espai verd mantenint-lo net i respectant la biodiversitat de flora i fauna que hi tenim i finalment que aquesta acció petita i local provoqui també una millora en la qualitat de vida planetària.

projecte personalPer tant des del col·legi i des de l’ajuntament us animem a tots/es a que ens ajudeu a acomplir aquest repte.

MANTENIR NET EL PARC DEL PINELL ÉS RESPONSABILTIAT DE TOTS/ES.

 

6 comentaris a “EL PINELL AMB ELS NOSTRES ULLS!

 1. Moltes felicitats als tres i a tu Flors! Tot el esforç, ganes i ànims que heu posat en la tasca ha donat resultat! Seguiu així, si haguessin més persones com vosaltres el món seria molt millor! 🙂

  • Gràcies Laia pels ànims. La veritat és que s’agraeix que la gent t’animi a seguir per aquest camí. Estic segura que és el correcte però de vegades es fa llarg i feixuc.
   LA veritatperò és que havent-hi gent jove com vosaltres, entusiastes i amb ganes de canviar el món tot és molt més fàcil.
   TOT ÉS POSSIBLE com deia el nostre estimat Martí i Pol.

  • Estic d’acord amb tu Laia, tens tota la raó!
   Penso que amb petits gests com aquest, el món podria ser molt millor. 🙂

  • Estic d’acord amb tu Laia, tens tota la raó! 🙂
   Crec que amb petits gests com aquests el món podria ser molt millor.

 2. La feina ben feta dona resultats positius. Si tothom hi posa una mica de la seva part el Pinell serà autentic! 😉 Felicitats a tots i totes els de 2n d’ESO i a la seva tutora! 😀

 3. Moltes felicitats Flors, Badia, Laia i Agustí. Però a part d’ells també a tota la classe de 2 on perquè ells com que no han anat a la reunió ningú els veu però ells també han posat molt esforç i moltes ganes. També a la Fàtima perquè l’any passat també estava amb ells i també va ajudar i es va esforçar com a mínim.
  A més a més gràcies a les vostres aportacions un parc de Tremp( el Pinell) on hi van molts nens a jugar, els de l’ Institut, àvis i àvies… estarà cuidat i net.
  Moltes felicitats a tots/es i a veure si ho podem fer algo semblant nosaltres perquè jo com a mínim en tinc moltes ganes!!! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *