La terra es mou

Avui en dia tenim claríssim que la Terra s’està movent, que està formada per plaques litosfèriques, que es crea i es destrueix escorça oceànica…. Però no fa tant que això se sap!!! Durant el sXX hi van haver diferents autors ( Wegener, Hess, Holmes…) que   van fer hipòtesis, deduccions, aportacions diverses que apuntaven que la terra es movia. El més arriscat possiblement  va ser Wegener. Un científic valent, apassionat i tan revolucionari com Darwin i Wallace ho van ser al seu moment. Dels seus estudis i observacions en va quedar un llibre L’origen dels  continents i dels oceans i una teoria, la deriva continental, que va ser refusada per la resta de la comunitat científica en aquell moment.

No hem d’oblidar que gràcies a les seues aportacions i a la d’altres científics, avui en dia tenim claríssim que la terra es mou, com ho fa, quan i perquè. Tenim la Tectònica de plaques, l’herència d’aquest geofísic gens conegut però d’una importància cabdal per a la geologia.

Aquí teniu un article molt interessant sobre Wegener i la importància de les seues aportacions:

WEGENER, EL MAGO DE LO OBVIOhttp://www.nimbar.net/ver3.htm

Enllaços interessants per estudiar el tema de la tectònica:

http://www.juntadeandalucia.es/averroes/manuales/tectonica_animada/tectonanim.htm

http://recursos.cnice.mec.es/biosfera/alumno/4ESO/MedioNatural1I/contenido3.htm

webgeology

Límits de plaques

Parlem ara de l’edat de la Terra. Com en podem saber la seua edat? Parlem de milions d’anys, de molts milions d’anys. Com podem saber quan es va formar el nostre planeta? Com s’ha anat refredant?…

Aquí teniu un video que ens dona molta informació sobre aquestes preguntes:

Marie Curie va ser una dona científica que té molt a veure amb la radioactivitat. Anem a veure un vídeo breu de qui va ser aquesta gran dona:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *