La llebre , la tortuga, el colom i les ADSL que ens mereixem

Via Cèsar, que comenta un article, o també via Xavier Vidal de Rac-1, us reproduim una reflexió sobre les ADSL que majoritàriament es comercialitzen a Espanya per les operadores que ens ha deixat amb una bona rialla, a banda de ser 100% veritat. Havia de ser precissament avui el dia que calia llegir aquestes dades, avui que l’ADSL està de desè anniversari a Espanya, de mans de Telefònica.

El principi: ” El meu colom és més ràpid que el teu ADSL

La certificació: Ubiquem en la pota d’un colom missatger un llàpis de memòria USB amb, diguem, 2 Gigues de dades.

A la mateixa hora, comencem el procés d’enviament d’enviament de dades des d’un ordenador ubicat en… diguem Falset…  fins a, per dir alguna cosa, Madrid. I deixem anar un colom missatger direcció a la mateixa adreça física de Madrid.

Els coloms missatgers professionals poden recórrer uns 48 quilòmetres per hora. És a dir…. unes 10 hores aproximadament per portar els 2 gigues des de Falset a Madrid.

En 10 hores, amb una ADSL convencional, podreu enviar 2 gigues de dades  ??  Senzillament, no, tot i que si voleu fer números, ja veureu com a 320 Kbits ( que no són Kbytes ), que és la velocitat “normal” de pujada d’una adsl a Espanya,  no es transmeten 2 gigues.

Doncs no és broma això, ho van fer, de forma similar, a Sudafrica, a Durban, de la mateixa forma que ja s’havia demostrat ( aquest cop ja era la cosa més subjectiva ) que un cargol era més ràpid que una ADSL

Els resultats  de la velocitat de dades de pujada a Espanya, amb Telefònica en la seva modalitat standard, són resultats similars que els realitzats a Durban en quant al resultat de l’experiment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *