El canó de vídeo i una utilitat poc coneguda

Existeix una funció en molts dels canons de vídeo que teniu als centres que no estem certs que conegueu. Insistim una mica més sobre la mateixa, per si us pot ser d’utilitat, donat que sembla ser que les dotacions de pissarres digitals no ens les han volgut concedir els Reis el passat Nadal ( de moment, molt de carbó ).

Observem el comandament del canó:

cano001.jpg

Mireu a la seva part superior, la seva rodeta negra. És exactament el que sembla, un cursor.  Segurament haureu observat que també a la part posterior del canó, entre el reguitzell de connexions, a la dreta trobem una connexió USB “de les rares”.

cano002.jpg

Efectivament, es tracta d’una connexió USB, només cal que certifiqueu el seu dibuix, símbol inconfusible. Igual no havíeu caigut en aquesta connexió, potser perquè el canó el teniu penjat al sostre  de l’aula o perquè sempre s’acostuma a anar tan agafat de temps que no ens podem permetre el luxe de fer nous descobriments, ni tan sols amb el manual a la mà.

En tot cas, certifiqueu que teniu la connexió al canó i que a la bossa o caixa del canó teniu el fil corresponent ( en el cas de portàtil ):

cano003.jpg 

cano004.jpg

Un cop connectada la filamenta, el USB del canó al portàtil o torre ( no calen ni controladors ni res , simplement connectar ), torneu al comandament. Observeu al mateix aquests dos botons, que tindran una iconografia que us resultarà prou coneguda:

cano005.jpg

Ara, interactueu amb aquests dos botons que, efectivavement, corresponen al botó esquerre i dret del ratolí; amb el moviment de ratolí a través de la roda negra:

cano006.jpg

Observeu també els quatre botons del comandament que queden a la part superior esquerra. Possiblement observant les seves icones no caldran més explicacions, en el sentit que queda prou clar que amb ells es pot fer funcionar una presentació, diapositiva endavant i endarrere. Igualment podem ampliar una zona de la pantalla, per a destacar el seu contingut.

 cano007.jpg

Aquest sistema interactiu no és allò del que vam parlar la darrera sessió del Seminari a Tarragona, que costa vora els 1300 €, però tot i així no ens hem resistit a comentar-vos la seva existència, per si pot fer la seva feina i la desconeixíeu. Recordeu igualment que podeu trobar alguns apunts més relacionats amb el canó de vídeo a la plana http://www.xtec.es/audiovisuals/multimedia/emp61/

I no desespereu, que els Reis sempre tornen.

One thought on “El canó de vídeo i una utilitat poc coneguda

  1. Pingback: blog de suport de la coordinació d’informàtica » Possibilitats del canó de vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *