Edició digital

Quan tenim un article, per publicar a la revista del centre com en el cas que ens ocupa, , tenim 2 possibilitats fer-la preveient la seva impressió(pdf) o fer-la directament digital al bloc , si la fem directament al bloc, introduirem les dades escrivint directament online.

  • Fer-la Pdf

Tenim la opció d’instal·lar el pdf Creator, esta al Dvd de formació
PDFCreator és una utilitat gratuïta (d’acord amb els termes de la llicència pública general de GNU) per crear fitxers PDF des de qualsevol aplicació amb opció per imprimir.

Aquest programa funciona simulant ser una impressora. Per crear un fitxer PDF no cal canviar d’aplicació. Només cal triar la impressora PDFCreator des de l’opció Imprimir i escriure un nom al fitxer.

Instal·leu primerament el fitxer pdfcreator.exe i posteriorment executeu pdf-catala.exe, i podreu treballar amb menús i missatges

També podem instal·lar el Programa Contribute ( el tenim als centres ) i aquest ens instal·la 2 aplicacions afegides una per crear pdfs (com impressora) i altre per crear swf ( fitxers flashpaper) com a impressora, i que a continuació expliquem.

  • Fer-la Swf ( flash)

Sistema de que la edició de la revista sigui digital al 100% ( tots els navegadors-blocs admeten el format flash i ho mostren directament—sempre que tinguis instal·lat el plug_in , i el fitxer penjat a l’espai de centre xtec…)

Tenim una eina que va arribar els centres que instal·la L’aplicació Flashpaper, va associada amb la instal·lació del programa contribute, i queda com a impressora, i s’afegeix als menús del processador de text (office)

Aquí teniu el seu funcionament i primers passos.(si voleu veure en gran-pagina nova- piqueu a la icona del costat de la impressora )

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Aquí teniu un bloc que pot servir de referència http://blocs.xtec.cat/racotic/category/articles/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *