Dia de la reina als Països Baixos

dia_reina_2010_begues_vf

Dia de la Reina a Begues

El Koninginnedag , en català: “Dia de la reina”, és una festivitat dels Països Baixos que se celebra el dia 30 d’abril. Es correspon a l’aniversari de la reina Juliana I (1909-2004), que va regnar als Països Baixos de 1948 a 1980. En aquest dia és típic passejar en barca pels canals portant elements (roba, barrets, cintes, etc) de color taronja, que és el color de la Casa d’Orange-Nassau, la casa reial dels Països Baixos. També són habituals els mercats a l’aire lliure, on la gent es ven objectes que té a casa i que ja no fa servir.

Enguany  s’ha celebrat el dia de la reina per a la comunitat Holandesa a Catalunya en la casa de colònies Ca Rigol a Begues. A part d’activitats i jocs tradicionals per als nens, s’ha celebrat mercat lliure i menjar típic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *