Lèxics de supervivència en àrab, xinès, portuguès i guaraní

Des de l‘aula d’acollida de l’INS La Serreta han realitzat vocabularis bàsics i d’altres de més específics de les llengües que hi ha al centre.

Amb l’ajut de l’alumnat nouvingut ja han elaborat lèxics de supervivència que resulten molt útils per a tothom en el centre i que van penjant a l’espai web de l’aula d’acollida.

Lèxic bàsic català-àrab entre l’alumnat i el professorat

Lèxic de supervivència català-xinès

Lèxic de supervivència català-portuguès

Lèxic de supervivència català-guaraní

One thought on “Lèxics de supervivència en àrab, xinès, portuguès i guaraní

 1. Josep Gregori

  Lèxic de supervivència català guaraní Ñe’?ndy Guarani
  Amo Guarani AdornoBenvolgudes i benvolguts,

  Tot i que hi ha alguns petits vocabularis de català -guaraní molt ben estructurats a l’abast i ben útils, nosaltres, des de l’aula d’acollida volíem donar ara i ací la nostra aportació gràcies a l’ajut d’una eixerida alumna guaraní , la Diana Riveros i la seva família. No volíem pas deixar l’oportunitat de la seva coneixença per encetar aquest projecte per difondre el català entre la seva comunitat i alhora aprendre del guaraní, llengua bastant desconeguda entre tots nosaltres.

  Hi voldríem- com hem fet anteriorment amb d’altres vocabularis de supervivència- incloure el suport oral de veu en català i guaraní perquè pensem que és cabdal que tothom pugui escoltar tantes vegades el parell de llengües català-guaraní; amb la intenció que el català continuï sent la llengua d’acollida i que alhora el guaraní es conservi i es dignifiqui entre el seus parlants. Per tot plegat, necessitem l’ajut de com més veus millor per bastir aquest nou projecte ple d’il·lusió.

  A sota teniu la guia que hem pensat per encetar la tasca. És un primer esborrany senzillet. Podeu afegir i esmenar molts continguts o nuclis temàtics que després enregistrarem ,amb l’ajut de la nostra alumna Diana Riveros, amb el format “>Mp3 que, finalment, hi ha afegit.

  Podeu enviar-nos el Word i els vostres fitxers de veu a l’adreça següent:

  serretajosepgregori@gmail.com

  Diana Riveros i Josep Gregori llegeixen el vocabulari bàsic
  català-guaraní. Rubí, aula acollida INS La Serreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *