URDÚ

La BBC en urdú

La BBC us permet mantenir-vos informats en urdú a més d’oferir-vos tot de recursos per aprendre o practicar la llengua amb la seva guia online. Trobareu també enllaços a llibres online, cançons, podcasts i altres materials audiovisuals en urdú.

__________________________________________________________________________________________________________________

Classes de llengua i cultura Urdú


En el curs 2010 s’inicia l’experiència d’ensenyament i aprenentatge de llengua urdú al sistema educatiu de Catalunya, amb un Conveni de col·laboració interinstitucional que vol portar a les escoles classes de llengua i cultura urdú pels infants per una part, i classes de llengua catalana per als pares i mares de la nova immigració, per l’altre.
urdu1
L’experiència s’emmarca en el pla d’impuls a les terceres llengües que el departament d’educació dinamitza d’acord amb les orientacions europees de plurilingüisme i inclusió, i amb el suport decidit de les administracions educatives locals. El Servei de Llengües dóna difusió a les diferents accions dutes a terme en aquesta iniciativa, i fomenta la col·laboració entre els membres de la comunitat educativa implicats en el projecte.


Presentació de la publicació “Viure a Catalunya. Aprenem català des de l’urdú”


Novetat: Guia per la nova ciutadania
El secretari per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós, i el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, presenten el 10 de novembre la guia “Viure a Catalunya. Aprenem català des de l’urdú”, una material pràctic que proporciona un primer contacte amb la llengua catalana a les persones que provenen del Pakistan i països propers.

És el cinquè volum de la col·lecció “Viure a Catalunya. Aprenem català des de…” que ja compta amb les versions en xinès, àrab, romanès i amazic. L’objectiu és facilitar el coneixement del català a les persones d’origen estranger que viuen a Catalunya.


English-Urdu Vocabulary Quizzes


Podeu practicar i fins i tot col·laborar en l’elaboració d’activitats en llengua Urdú…

Animeu-vos!

 


Editor d’Urdú amb aplicacions artístiques


Al projecte “Write Urdu text in Designing Programs” hi trobareu orientacions tutorials, i vincles als aplicatius necessaris per a incorporar text en llengua urdú a dibuixos, fotos i fitxers.
També podeu instal·lar-vos els teclats en aquesta llengua: Install Urdu keyboard


Escolteu algunes lliçons en Urdú


Els Podcasts en Urdú us ajudaran a conèixer aquesta llengua. Podeu escoltar breus presentacions, i explicacions gramaticals bàsiques: Veieu un exemple amb transcripció anglesa.


3 thoughts on “URDÚ

 1. Remei

  Hola
  Quins programes tinc acces x ajudar a una alumna q NOMES parla URDU?
  Moltes gràcies
  R. Turro

 2. sllengua Post author

  Benvolgut,
  Moltes gràcies per contactar amb nosaltres i interessar-te per Blog de les Llengües de nova ciutadania:
  blocs.xtec.cat/llenguadorigen/urdu/

  Actualment, gràcies a les diferentes accions de suport a l’alumnat de les famílies immigrants, disposem de traductors i assessors lingüístics per a gestions socio-familiars i educatives, materials virtuals per a l’aprenentatge inicial del català des de l’urdú, i suport per a l’acollida. Consulta l’assessorament sobre el tema a:

  http://www.xtec.cat/lic/
  http://www.xtec.cat/lic/centre/alu_inter.htm

  Quan una alumna només parla urdú, o altre idioma allunyat de les llengües romàniques, cal seguir els protocols del Pla d’Acollida del centre escolar, adreçar-se al referent LIC del centre si n’hi ha, utilitzar la traducció telefònica d’aquesta llengua amb els codis d’accés i els telèfons que proporciona el Coordinador LIC del Servei Educatiu, i acudir als Serveis Socials de l’Ajuntament si escau. Pots, en darrer cas, adreçar-te a la inspecció si creus que s’estan vulnerant els drets de l’alumna.

  Podeu, també posar-vos en contacte amb la Coordinadora LIC o la Coordinador/a de Llengües Estrangeres dels vostres Serveis Territorials, si us interessa contactar amb l’Associació que imparteix aquestes classes en horari extraescolar:

  phobos.xtec.cat/pluriling/referents.html

  Si voleu demanar classes d’Urdú en hores extraescolars en el vostre centre, podeu dirigir-vos a la persona de referència per a les classes de llengües d’origen en el Servei de Llengües:

  També podeu interessar-vos per la relació comparada entre el català i l’urdú, una llengua que pot ser entesa per molts parlants de Panjabi, amb el que hi està relacionat, per tal de conèixer les dificultats que té la vostra alumna:

  cot.ag/eSvDP2

  cot.ag/hDc2nW

  Cordialment,

  Servei de Llengües,

 3. Eva Maciocco

  Bona tarda,
  El motiu de la meva consulta és saber quins centres escolars de la ciutat de Barcelona estan fent classes de llengua i cultura urdú pels infants en el marc de l’ensenyament de les llengües d’origen. Sóc una estudiant del master en Gestió de la Immigració de la UPF i estic fent la meva tesina sobre aquest tema. M’agradaria contactar amb la persona de referència per a les classes de llengües d’origen en el Servei de Llengües i amb els centres escolars que estan fent classes d’urdu en horari extraescolar.
  Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *