Profecies negatives

Escoltant la conferència de Marc Romainville que enllaço al post anterior, realment deliciosa, m’ha sorprès una de les seves explicacions. Com a pedagog formador de futurs docents, declara que dedica moltíssimes hores a transmetre aquesta regla fonamental en pedagogia:

MAI NO S’HA DE TRANSMETRE UNA PROFECIA NEGATIVA

La regla presenta diversos matisos importants. D’una banda, la idea que no cal acostumar-se a pensar profecies negatives en els alumnes, però sobretot, diu Romainville, si ens arriben al cervell hem de vetllar per no transmetre-les. I per què? Perquè està demostrat que si les transmetem tenen moltes probabilitats d’acomplir-se.

De fet, aquesta regla està molt relacionada amb les expectatives que som capaços de generar sobre els nostres alumnes, fet força comentat en els ambients didàctics. Ara, la força amb la qual l’ha formulat aquest pedagog realment m’ha impressionat.

Aquest article ha estat publicat en Màximes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *