03. Ajudar els infants a llegir

Régine Quéva proposa aquests consells als pares i mares que vulguin ajudar els seus infants en la dura tasca d’aprendre a llegir d’una manera endreçada i tranquil·la. metodes.gif

a) Llegir històries en veu alta al vostre infant [”La lectureà haute voix permet une sensibilisation à l’interprétation, c’est aà dire à la comprehension fine”]

b)  Mostrar els lligams: relacionar lletres i sons des dels primers moments

c) Fer observar els indicis de l’ortografia, és a dir, mostrar la significativitat d’algunes de les lletres crucials en cada mot.

d) No fer llegir sistemàticament el vostre infant en veu alta. La lectura en veu alta té un límit i comporta sovint una ceguesa ortogràfica ja que se centra en d’altres elements. Si ens limitem a oralitzar, podem frenar les capacitats futures de lectura ràpida i de comprensió.

e) No aprendre sistemàticament l’alfabet

f) Presentar la vida, la veritable: presentar-los els textos bons tan aviat com es pugui, pescindint de textos sense fons ni contingut.

g) Ensenyar-li mots nous: com més mots coneix un infant, més possibilitats té de sortir-se’n a l’escola.

h) Deures importants: respectar el temps de descans, no fer-lo llegir més de mitja hora al dia, encoratjar-lo en els seus èxits, jocs de societat.

i) Debatre, donar la seva opinió: cal que l’infant aprengui a comunicar els seus sentiments per tal de convertir-se en l’amo de la seva vida.

j) Escriure

 

Voldria afegir aquesta exposició de Montserrat Fons que posa una mica de ciència didàctica a aquesta presentació de Quéva:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *