Des d’Oviedo i per la participació: votació del tema de la IV Olimpíada

Ara sí que s’ha acabat la III Olimpíada de Filosofia de Catalunya i ho fem amb les cròniques dels alumnes catalans participants a la final espanyola a Oviedo, l’Adrián Agenjo i la Laia Tutusaus, i també amb un vídeo amb les fotografies que va fer la Lourdes Estrada, professora acompanyant.

Ja havia guanyat l’Olimpíada de Filosofia a nivell autonòmic de Catalunya. Mesos desprès hi tenia lloc un següent pas en el meu viatge filosòfic competitiu: l’Olimpíada d’Espanya a Oviedo. Certament, no sabia como seria el viatge. No sabia com seria l’hotel, si les excursions serien emocionants ni com s’organitzaria i es faria la dissertació.
Però conforme passava el temps, anava rebent informació sobre com seria el viatge. Semblava un viatge digne de fer, però no pas como pensava que seria.
Els representants de Catalunya anàvem en avió. Feia un any que no n’agafava un, el procés dels viatge aeri em feia recordar. Va ser un trajecte còmode, sense problemes. Una vegada vam arribar, vam demanar habitació. L’hotel era luxós i els companys amb qui compartia habitació eren amables i acollidors.
La dissertació es va fer amb retard, i ni tan sols vaig sortir finalista. Em va sorprendre, però quan es van fer les defenses orals va marxar la decepció; el nivell era altíssim. El primer dia vaig conèixer a molta gent, però no vaig aprofundir les relacions.
Al dissabte vam fer les excursions al preromànic i a Mieres. Allà vaig tenir l’oportunitat de conèixer a fons el grup que havíem format. No diria cap mentida si digués que van ser unes de les millors persones que he conegut en molt temps. Vam parlar i parlar com si ens coneguéssim de tota la vida.
Desprès vam anar a l’hemicicle on es feien els premis. L’acte va ser formal i tres amics meus van resultar premiats. Toca donar l’enhorabona als guanyadors. Finalment, vaig passar la nit amb aquest grup.
No vaig dormir aquella nit, també perquè vam quedar a les 5:20 al hall de l’hotel. El nostre vol sortia ben d’hora. Potser l’organització va ser una mica deficient, però els bons amics fan la tornada melancòlica i l’experiència inoblidable.

Adrián Agenjo Aguado, INS Montjuïc

No crec que pugui resumir en poques paraules tot el viscut aquests tres dies. Necessitaria fulls i fulls i no m’agradaria avorrir-vos. Per això només diré que ha sigut, ja em perdonareu el col•loquialisme, simplement genial. Ha superat les expectatives en tots els sentits. Arribar a la final és molt més del que esperava, ja que es notava que la gent anava preparadíssima i havien treballat el tema a fons. Em sento orgullosa de ser una dels 8 millors filòsofs d’Espanya! La veritat és que va ser una agradable sorpresa, tot i que vaig passar una mica de nervis al haver de fer una presentació oral totalment improvisada sobre la bellesa. Les altres exposicions van ser molt interessants, i això em porta al meu segon punt: vaig aprendre molt. Escoltant a nois de la meva edat vaig descobrir punts de vista nous i idees que no m’havia plantejat. Va ser molt enriquidor. I deixant de banda l’aspecte didàctic haig de dir que vaig conèixer unes persones molt especials. Nois i noies amb els quals podia passar de parlar dels temes més banals a tenir una discussió filosòfica sobre la subjectivització de la bellesa.
Uns dies inoblidables, immillorables. Plens de rialles, confidències i sobretot, plens de filosofia. Crec que aquesta experiència ha fet que em senti una mica més filòsofa, i per això finalment només m’agradaria animar als nois i noies de batxillerat a participar a la Olimpíada perquè, encara que no ens ho sembli, tots portem un filòsof a dins.

Laia Tutusaus Gatell, St. Peter’s School

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BDf6R-bPfa4[/youtube]

Actualment estem en període de votació del tema de la IV Olimpíada. Us proposem participar en la votació i fer-nos arribar el vostre vot en aquest blog. N’hi ha prou amb que digueu quina és la vostra opció a comentaris. Per ser tingut en compte el vostre vot només us demanem que us identifiqueu amb el vostre nom complet i digueu si sou professors/es o estudiants, de secundària o d’Universitat, o la vostra professió en qualsevol cas. Si falta alguna d’aquestes dades, ho sentirem molt però no podrem tenir en compte el vostre vot. Les opcions s’ordenaran segons el nombre de vots rebuts i es traslladaran les tres més votades a la Comissió de Coordinadors de l’Olimpiada Filosófica de España, de la qual formem part. El termini és el 20 de maig.

Les opcions són les següents:

 1. Filosofia i religió
 2. La utopia
 3. Noves tecnologies i identitats humanes
 4. Eros i filosofia
 5. La desigualtat
 6. Noves formes d’esclavitud
 7. La tolerància (Olimpíada Internacional de Filosofia, 2017)

Esperem el vostre vot!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

25 respostes a Des d’Oviedo i per la participació: votació del tema de la IV Olimpíada

 1. Allan Contreras diu:

  Noves formes d’esclavitud
  Allan Contreras, estudiant de secundària

 2. Carla diu:

  5. La desigualtat

 3. Sergio Navarrete Arroyo diu:

  Noves formes d’esclavitud
  Sergio Navarrete Arroyo, estudiant

 4. Carla Domínguez Garcia diu:

  5. Les desigualtats
  Carla Domínguez Garcia, estudiantes de segon de batxillerat.

 5. Carla Domínguez Garcia diu:

  5. Les desigualtats
  Carla Domínguez Garcia, estudiant de segon de batxillerat.

 6. Lourdes Estrada Desunvila diu:

  Hola Dolors, les noves formes d’esclavitud em sembla un tema que està a l’ordre del dia i que dóna molt i molt de si…

  Lourdes Estrada, professora de secundària

 7. Natalia Guerrero Moya diu:

  Noves formes d’esclavitud
  Natalia Guerrero Moya, estudiant de segon de Batxillerat.

 8. Nuria Vives Ferrer diu:

  Noves formes d’esclavitud

 9. Aroa diu:

  2. La utopia.
  Aroa Pérez Hortigón, estudiant de segon de batxillerat.

 10. Joana Subirats Álvarez diu:

  Noves formes d’esclavitud, professora

 11. Retroenllaç: Un alumne del nostre Institut representa Catalunya en l’Olimpíada filosòfica d’Espanya | Filomontjuïc

 12. Josep Castilla Aznal diu:

  2. La utopia

  Josep Castilla Aznal, Estudiant de primer de batxillerat

 13. olimpiada1 diu:

  La utopia. Dolors Alcántara Madrid. Professora de filosofia de secundària.

 14. Daniel Inglada Carratalà diu:

  La utopia. Daniel Inglada Carratalà. Professor de filosofia a secundària

 15. Lourdes Estrada diu:

  Noves formes d’esclavitud és un tema molt candent…

  Lourdes Estrada, professora

 16. Lourdes Estrada diu:

  Noves formes d’esclavitud és un tema molt candent…

  Lourdes Estrada, professora

 17. Mercè Garcia Farreras diu:

  Eros i filosofia. Professora de filosofia.

 18. Enric Gil diu:

  La utopia

  Professor de Filosofia

 19. Xavier Alsina González diu:

  La utopia . Professor de secundària Institut públic .

 20. Tesa Hidalgo diu:

  Noves formes d’esclavitud

 21. Jordi Rodon Cuixart diu:

  La tolerància

  Docent a secundària

 22. Esther Cruañas diu:

  Hem votat a classe i ha sortit noves formes d’esclavitud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *