Propostes per a l’aula

Des de l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, volem compartir amb els participants i amb els lectors i usuaris d’aquest blog, la convicció de que no creiem que hi hagi ni una única manera ni una única manera bona de treballar a l’aula la dissertació, ni  la defensa oral o l’anàlisi de dilemes morals.

El professorat és sempre el més adequat per determinar quina és la millor estratègia per afavorir l’aprenentatge pràctic de la filosofia, ja sigui l’elaboració de dissertacions individuals, com la preparació i realització de defenses orals de les pròpies idees o la reflexió argumentada a partir de supòsits morals plantejats com a dilemes.

Les estratègies poden ser diverses. Millor dit: han de ser diverses si volen consolidar aprenentatges que són complexos. No es tracta tant de repetir la pràctica, com de diversificar-la per abordar l’aprenentatge des de diferents opcions que siguin prou obertes i flexibles com per a incoporar a tots els estudiants.

El seguit de propostes que trobareu són suggeriments, no activitats estructurades de principi a final. Són idees sobre com plantejar un treball a l’aula i que s’han d’adaptar sempre als estudiants. Això sí, també us assegurem que totes són propostes que s’han portat a l’aula amb diferents concrecions i que han estat exitoses.

2 respostes a Propostes per a l’aula

 1. Pietat Horta Garriga diu:

  Benvolguts/des

  Acabo de fer la inscripció. On us envio el resguard del pagament, si no ho puc fer en format PDF?
  Si hagués de canviar un dels dos noms d’alumnes, com ho faig?
  Salutacions cordials.

  • olimpiada1 diu:

   Benvolguda Pietat,
   La inscripció es fa emplenant aquest formulari: http://form.jotformeu.com/form/51962878855374, que potser no es veia clar a la pàgina de la convocatòria. En el mateix formulari caldrà que adjuntis el resguard del pagament i la resta de dades sobre alumnes, centre i email de contacte. Quan ho hagis fet, rebràs un missatge de confirmació del formulari i un altre del correu de l’Olimpíada com a confirmació. En el cas de que hagis de canviar el nom dels alumnes, només caldria que ens informessis al correu de l’Olimpíada quan us demanem confirmació dels participants, cosa que no us demanarem fins finals de gener o principis de febrer. Espero haver respost a les teves preguntes. Ens alegra molt comptar amb la participació dels alumnes del teu centre. Salutacions cordials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *