VIdees

Per a fomentar la reflexió i la creativitat de l’alumnat de 4t d’ESO i de Batxillerat dels centres educatius de Catalunya, des de l’Olimpíada de Filosofia us proposem participar en la Mostra de VIdees presentant un vídeo original elaborat individualment o en grup.

Aquesta proposta complementa la de les modalitats de dissertació, de dilema moral i de fotografia filosòfica, les tres modalitats de participació dels alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat en l’OFC i l’OFE.

Es tracta d’elaborar vídeos que presentin una reflexió original al voltant del tema de l’OFC.

3 respostes a VIdees

 1. Alex diu:

  Hola Bon dia,

  Em dic Alex i escric per preguntar si també seria possible que una classe del “Pla de Transició al Treball” (PTT o PFI) podria participar en aquest certamen. Són alumnes que estan inclosos dins del marge d’edats entre 4rt d’ESO i batxillerat però que a causa de conflictes de diversa índole (sobretot familiar) no han pogut concloure la ESO i ara intenten obrir-se camí ja sigui reenganxant-se als estudis o accedint al món laboral. El meu interès en la possibilitat de participar en el Videes recau en que, a part de mestre d’aquesta mena d’alumnes, sóc filòsofs de formació i utilitzo el meu bagatge en tot moment com a eina de motivació i preparació per a aquests joves. Gairebé no hi ha classe en que no els hi llenci una reflexió filosòfica.
  Així doncs, tot i no està inclosos en la branca d’Eso o en la de batxillerat, podrien fer la seva proposta i competir junt amb tots els altres?

  Gràcies!

  • olimpiada1 diu:

   Hola Àlex,

   No se’ns va acudir que des d’un PFI hi hagués interés en participar a la Mostra de VIdees. Com a tal Mostra no hi ha competició. Només haurem de seleccionar perquè si hi ha molts vídeos, no es podran veure tots en una hora. De manera que em sembla que no hi ha cap inconvenient perquè participis amb els teus alumnes. Esperem que filosofin molt i s’ho passin molt bé fent els vídeos. Esperem la inscripció! Salutacions cordials.

  • olimpiada1 diu:

   Hola Àlex,
   No se’ns havia acudit que els alumnes d’un PFI poguessin trobar interessant i factible la proposta. Com que no és una competició sinó una Mostra, l’únic que farem és seleccionar uns quants per tal de poder oferir una visió general dels que s’han fet en el temps limitat de què disposem. Per tant, no veig cap inconvenient en que participeu. Esperem que s’ho passin molt bé fent els vídeos i filosofant! Salutacions cordials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *