Guanyadores de la I Olimpíada de Filosofia

El passat dissabte 15 de febrer vam celebrar la I Olimpíada de Filosofia de Catalunya en el Col.legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i LLetres i Ciències amb la participació de 32 alumnes de 18 centres educatius.

A l’acte inaugural van intervenir el Degà de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Sr. Norbert Bilbeny, el vicedegà del Col.legi, Sr. Àlex Roca, i Dolors Alcántara, membre del Comitè Organitzador de l’Olimpíada.
Els alumnes participants van disposar de 90 minuts per a la realització de la dissertació sobre el tema proposat aquest any: la utilitat de la filosofia.
Posteriorment, tant ells com els professors i la resta de públic van assistir a una taula rodona moderada per Ramon Alcoberro, professor de filosofia de la Universitat de Girona i responsable de l’àrea de filosofia de l’Ateneu Barcelonès. A la taula hi va haver canvis d’última hora i la van formar Miquel Osset, director de l’editorial Proteus, i Sílvia Cruz, periodista.
Mentrestant, el Jurat format per Jordi Rodón, Jordi Beltrán, Ramon Moix, LLuis Monteis i Àngels Baldó corregia els exercicis. Un cop el Jurat va acabar la seva tasca, van comunicar el nom dels guanyadors, guanyadores en aquest cas:

*Marta Iñiesta Raventós, de 2n de batxillerat, de l’Institut Llavaneres
*Judit Prat Trunas, de 1r de batxillerat, de l’Institut Baix Montseny

Esperem que el curs vinent augmenti la participació amb nous estudiants i nous centres i es consolidi la dels participants d’aquesta I Olimpíada. Sense la seva disponibilitat i confiança no hauria estat possible arribar a bon port en aquesta primera edició de l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya.

Per a la Marta i la Judith l’Olimpíada no ha fet més que començar: ara els espera l’Olimpíada de Filosofia de Espanya, que es celebrarà a Salamanca els dies 25 i 26 d’abril de 2014.

Molta salut i filosofia per a les nostres olímpiques estudiants de filosofia!

Vídeo de la I Olimpíada de Filosofia de Catalunya, 15 de febrer 2014

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *