Higiene postural

Higiene postural

La higiene postural són aquelles postures i/o moviments que fem de manera correcta quan tenim algun tipus de dolor, però que hauríem de fer sempre per evitar qualsevol tipus de molèstia i prevenir les diferents patologies del aparell locomotor

Estar dret impartint una classe, portar una bossa massaplena de llibres, aclucar-se per agafar quelcom, passar una estona gran assegut treballant ambl’ordinador…Són accions quotidianes que tenen en comú la posició en què les fem, i el pes que ens cal suportar.La repetició de postures incorrectes donen lloc des de lleusmolèsties musculars a greus patologies estructurals. Aquest vídeos tenen com a objectiu donar a conèixer elsmecanismes posturals bàsics i les mesures de prevenciónecessàries per a mantenir un bon estat de salut.

El terme postura fa referència a la posició queadopta el nostre cos en l’espai i als mecanismesd’adaptació a la força de gravetat terrestre.Les diferents postures són possibles a causadel desenvolupament de corbes fisiològiquesen la columna vertebral. El to muscular és el grau de contracció delsmúsculs en estat de repòs. (to postural)

LORDOSI: corba d’aproximació respecte a lalínia de gravetat

CIFOSI: corba de separació respecte la línia degravetat

 

 

 

Ergonomia i postures

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FH79N1HC6Yk&feature=related[/youtube]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *