Jornada d’innovació: El repte del llibre de text digital (I)

 El dia 3 de juny hem assistit a la Jornada d’Innovació: el repte del llibre de text digital que s’ha portat a terme al ICE de la Universitat de Lleida, per tal de donar-vos bona referència del tema que porta com a títol aquesta entrada.

Bàsicament estem escoltant ( teclegem des de la mateixa Jornada ) dos blocs de treball.

Al primer bloc ha intervingut Hector Ruiz, Director General de Digital-Text. Ens ha fet una exposició amb caràcter molt pràctic sobre què és la companyia de Digital Text i ens ha realitzat una demo del portal, on tenen tots els continguts de llibres interactius de Secundària de la majoria de continguts.

Ens ha explicat que Digital Text és una empresa de Continguts Digitals. Al darrera de la empresa col·labora activament la editorial Graó, amb caràcter general i la Editorial Macmillan en el tema específic de l’anglès.

El portal de continguts pot estar definit en qualsevol dels 3 idiomes que fem funcionar , excepte per a les assignatures de llengües pròpies on no es pot triar. La editorial considera que els materials estan en una Beta permanent, degut a que contínuament es remodelen, amplien i esmenen els continguts. Naturalment, es treballen les competències bàsiques en tic.

També ens ha comentat que no per això cal oblidar el suport en paper, que encara el “paper del paper” és prou preponderant i important per a no deixar-lo de banda. En aquesta situació, tot i els continguts digitals, ofereixen en paper el resum dels continguts tractats en digital, per un cost de 3 € ( no s’ha comentat res més respecte a preus ni modalitats ). Ha insistit també en que el preu total del model resulta més econòmic que els models tradicionals.

Per finalitzar la seva exposició, Hector Ruiz ens ha explicat com, a banda dels contiguts en flash, de cada una de les matèries de ESO ( algunes matèries específiques només en el seu primer cicle , de moment), també es disposa d’un petit “Campus”, on fer el seguiment dels lliuraments de cada tema, amb una mena “d’agenda” individualitzada prou completa.

Tal i com ens ha comentat el Director General de Digital-text, ens ha donat als assistents la possibilitat de registrar-nos aquesta setmana per a poder “navegar” amb registre, de manera provisional dins la web. Quan ens arribi el missatge li donarem un cop d’ull i us seguirem informant del que veiem.

El segon bloc s’ha iniciat amb una ponència de Jordi Vivancos, cap del Servei TAC del Departament d’Educació, amb el títol de “Continguts educatius digitals: concepte, modalitat i perspectives “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *