Windows Movie Maker portable

Als que ja sabeu que ens agrada el vídeo en la seva explotació més didàctica, ens resten dues opcions per a treballar-lo amb eines des de l’ordinador. O bé seguim fent servir la licència legal i pagada, ja fa uns quants anys, de Pinacle Studio 8, o bé fem servir l’eina pròpia del sistema, el Windows Movie Maker.

Com molt bé sabeu, fins i tot el Departament ha dedicat temps i formació al Pinnacle Studio 8, que va deixar d’actualitzar-se en la seva versió 8.13 per part de la casa. Si, alguns centres, molt pocs, teniu Studio 9, que va ser amb motiu de ser centres nous, però és una minoria.

Hem llegit amb incredulitat a Genbeta que les noves versions de Windows , per allò de les actualitzacions i davant la idea que tenen que tothom disposa de càmeres de vídeo digital amb disc dur, ja han prescindit de l’opció majoritària de “captura” de vídeo, el Firewire, en versions de Movie Maker per a Windows Vista o el gairebé ja Release Candidate ( pràcticament versió final ) de Windows 7, que veurà la llum passat l’estiu.

No és una idea dolenta curar-nos amb salut i baixar-nos una versió funcional i operativa del Movie Maker en versió portable, per què la cosa del vídeo enregistrat en cinta mini-dv, si no és així,  als centres educatius disposarà de poques opcions de captura. I de material, segur que en tenim molt.

Un cop us baixeu el zip us caldrà extreure els arxius en una carpeta al llapis de memòria, executar l’arxiu “Runonce.exe” i executar “moviemk.exe “.

One thought on “Windows Movie Maker portable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *