Jugar o ensenyar ?

A això dels videojocs poc interés, o cap, en general, se li ha dedicat mai en forma didàctica ni curricular. Darrerament , com sabreu els més “jugadors” o els que us ha tocat a casa compartir afició amb els vostres fills, ha sortit al mercat una nova consola de la casa Nintendo, la DSi, que en la seva primera setmana de vendes als Estats Units ha sabut fer desaparèixer dels prestatges 435.000 unitats. Sí, pràcticament mig milió d’unitats. Poca broma.

Els que toquem de tot una mica vam veure anunciat un títol que, per la seva descripció, ens va fer patxoca. Poc després hem descobert que ha estat número u de vendes a l’abril. I com que no sabem tenir quiets els dits, vam decidir provar el producte anunciat. Es tracta , amb la excusa de la intriga d’un crim i de les estranyes circumstàncies que l’envolten en la vila de St. Mystere, el recorregut del Professor Layton i el seu ajudant pels carrers de la vila.

Constantment se li aniran presentant diferents embolics i situacions a resoldre,amb caràcter lúdic, durant un total de 130 “trencaclosques”. I cada cop un “enganxa” més. Molts d’ells són tradicionals proves de lògica, amb problemes matemàtics ( on la calculadora no serveix de res ), trencaclosques amb peces, endevinalles geomètriques, enigmes de pensar amb lògica o proves on al final cal fer prova-encert amb el resultat.

No us diem res més, per què tampoc ens promociona aquesta casa, però si confirmar el que us imagineu, ens ha sorprés aquest excel·lent títol, ja qualificat en tots els blocs dels “més jugadors” amb excel·lents resultats,  fora de tot al que estavem acostumats en aquesta plataforma, el tercer joc de la saga , del que només s’han publicat els dos primers al Japó. Ah, per als que el tingueu i no us en sortiu, a la xarxa també teniu les solucions . Llàstima que es necessita de la màquina per poder gaudir del joc a les aules , per què és d’allò més aconsellable.

Us deixem amb un altre trencaclosques, més … complicat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *