El DENIP, projecte d’escola i per l’escola

Fa 48 anys que celebrem el DENIP arreu del món, però en coneixem l’origen? Qui i on es va iniciar?

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser declarat el 1964 arran d’una iniciativa pionera de Llorenç Vidal, poeta, educador i pacifista mallorquí qui va proposar el lema “Amor universal, No-violència és millor que la violència i la pau és millor que la guerra”. El dia triat per a la celebració és el 30 de gener coincidint amb la commemoració de la mort de Ghandi.

El DENIP va néixer a l’escola i per a l’escola i el 1993 la UNESCO atorgà a Vidal una Menció d’Honor del Premi UNESCO d’Ensenyament dels Drets Humans i el 1994 va ser adoptat com activitat destacada pel pla de les Escoles Associades a la UNESCO.

Actualment, cada vegada més actors se sumen a la celebració: escoles, institucions, ONG, tots ells moguts per l’objectiu que va proposar Vidal “sembrar una llavor de no violència i pau en la ment i en el cor dels infants i, a través d’aquests, en la societat”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *