Comissió Europea contra el racisme i la intolerància

screen-shot-2011-02-10-at-172707

La Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància esmenta en el seu informe sobre l’estat espanyol, publicat el 8 de febrer de 2011, el fet que a Catalunya s’ofereixen classes en horari extraescolar de llengües com l’àrab, el bengalí, l’urdú, el xinès, el romanès i l’amazic.

A Catalunya, l’objectiu d’aquestes classes és múltiple i en consonància amb les propostes de les Estratègies d’Europa 2020:

– Consolidar els hàbits escolars i acadèmics de l’alumnat nouvingut per facilitar la seva permanència en el sistema educatiu, en prevenció de l’abandonament prematur dels estudis.

–  Afavorir estratègies de lectura i transferència interlingüística per a tot l’alumnat assistent, per millorar les seves competències comunicatives en diverses llengües.

– Col·laborar en la construcció d’una identitat europea plural i flexible, enriquida pel respecte a la diversitat i per l’acceptació de valors comuns i compartits, acceptant les diferències culturals.

– Proporcionar models adults i de referència de diferents orígens que ajudin a l’alumnat assistent a aquestes classes a fer els ajustaments d’expectatives socials, professionals i acadèmiques a mig i llarg termini.

Consulteu l’informe complet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *