La VI Olimpíada de Filosofia ja ha començat!

Tenim un nou tema que ens permetrà fer un enfocament actualitzat d’un clàssic, tan clàssic que n’hi ha qui diu que és “el tema”. Més endavant precisarem les preguntes que l’acotaran. És el següent: Realitat i aparença en el món actual.

Com a cada Olimpíada, hi haurà novetats orientades a respondre a les necessitats i les propostes del professorat participant:

  • Es convoquen a concurs quatre modalitats: dissertació, dilema, fotografia i vídeo. Volem portar a la fase final espanyola al menys un participant de cada modalitat. Això ens fa augmentar el pressupost, però el nivell dels vídeos que es presenten a la Mostra de VIdees ens ha fet decidir-nos per concusar també en aquesta modalitat.
  • Es manté la Mostra de VIdees per tal de continuar promovent la creació de vídeos a l’aula de filosofia.
  • Els finalistes  de totes les modalitats hauran de fer la defensa oral pública a la jornada final al CCCB, com els darrers anys. Un jurat específic decidirà quins són els guanyadors i representants a la fase final espanyola.
  • El nom dels finalistes es farà públic la setmana del dissabte anterior a la celebració de la defensa oral i de la fase final de l’Olimpíada al CCCB.
  • Es podrà assistir a la fase final de l’OFC independentment de si s’és finalista o no, però els convocats ho sabran dies abans per poder fer la preparació amb els seus professors. Es facilitarà una còpia escanejada de les proves escrites als finalistes.

Les proves escrites (dissertació i dilema moral) es faran a la Facultat de Filosofia de la UB dijous 14 de març. La jornada final amb les defenses orals dels finalistes, com sempre, al CCCB es celebrarà dissabte 30 de març

L’Olimpiada Filosófica de España tindrà lloc a Málaga els dies 26, 27 i 28 d’abril. És important que es tinguin presents aquestes dates, especialment en el cas dels finalistes.

Per acabar d’arrodonir la proposta l’Olimpíada de Filosofia, hem obert un espai de diàleg i difusió de l’activitat filosòfica amb propostes mensuals que hem anomenat “Olimpíada Permanent”. A l’acte del 16 de maig es van superar les nostres, cal dir que modestes, expectatives. Vam comptar amb la Laura Llevadot i el Miquel Seguró per a intentar respondre a la pregunta: Què queda del Maig del 68?

Us farem arribar l’agenda de les activitats proposades per l’últim quadrimestre de l’any a principis de setembre a través d’aquest blog.

De moment, només ho hem organitzat a la ciutat de Barcelona, però ens agradaria molt donar suport a les iniciatives que, en la mateixa línia, dinamitzessin la vida filosòfica i cultural dels pobles i ciutats amb Olimpíades Permanents per tot arreu.

A més, aquest any torna el Barcelona Pensa i nosaltres amb ell! Aquesta vegada us proposarem una activitat en la qual els joves filòsofs i filòsofes que tenim a les aules puguin participar, com ja vé sent habitual en les nostres propostes, entrevistant a un/a filòsof/a al voltant del tema de l’Olimpíada. Us informarem de quan, com, qui i tot el que faci falta un cop hagi passat l’estiu.

Finalment, us volem recordar que disposem d’un grup de correu en el qual s’informen de novetats relatives a la filosofia, no només relacionades amb l’Olimpíada. Si voleu formar-hi part, només ens heu d’enviar un missatge al correu de l’Olimpíada demanant-ho i us afegirem a la llista.

Molt bon estiu a tothom!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *