L’Olimpíada a la Marató del Pensa en vídeo

La nostra participació va omplir la Sala Magna de la Facultat de Filosofia de la UB el passat 16 de novembre. Amb la Disputatio Exprés volíem reivindicar, com sempre, l’ensenyament de la filosofia a les aules de secundària donant protagonisme als estudiants, als aprenents de filòsofs que van disputar a partir de preguntes proposades pel moderador, triades per sorteig, com les posicions que corresponia defensar a cada equip.

Que argumentar és difícil i que els participants ho sabien, es podrà comprovar al vídeo. Des de l’organització vam intervenir en el sentit de recordar les normes acceptades per tothom i intentar evitar les interrupcions, les expressions fora de lloc i les fal·làcies, a més de perdre de vista la pregunta formulada. En algun cas, es va caure en més d’una contradicció, com es podrà veure.

Considerem que el rigor argumentatiu cal que vagi acompanyat d’actituds de respecte i de compromís amb la recerca filosòfica que, des de Sòcrates, té en la veritat la seva pedra de toc. No sempre va ser així, com es pot comprovar veient el vídeo, però estem decidits a millorar la nostra proposta per aconseguir-ho.

Volem, sobretot, que la filosofia tingui un espai propi, tant com té una manera pròpia de fer que la identifica, i que no es confongui amb altres formes de disputar o debatre que no tenen en el compromís amb la recerca compartida de la veritat l’eix étic que ha de presidir tot intercanvi d’idees.

Per als organitzadors, l’equip de coordinació de l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, va ser una experiència que hem d’avaluar i millorar, però que no tenim cap mena de dubte en mantenir i proposar novament als directors del Barcelona Pensa per al Festival de l’any vinent.

Carregant vídeo…

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *